F1-Archív: Irvine jobb, mint Schumacher

Retro

2015. augusztus 12. szerda, 19:01

Maldonado bemutatón törte össze autóját, Montoya szerint Button bolond lenne a Williamshez menni, Schumacher csapatot vált, a McLaren tagadja, hogy Hakkinent támogatják. Ezek voltak hírek augusztus 12-én 1997 óta.

2013: A Mercedes a Magyar Nagydíj megnyerése ellenére nem gondolkodik vb-címeken, a Red Bull mögött 69 ponttal lemaradó istálló inkább a jó eredményeket akarja állandósítani.

2012: Kellemetlen incidens hiúsította meg Pastor Maldonado hazai bemutatóját egy venezuelai katonai felvonulás keretében. A versenyző már második körében megpördült és megrongálta autóját, mellyel nem tudta folytatni a szereplést

2009: Michael Schumacher a helyes döntést hozta meg, vélekedik a Formula-1 második legsikeresebb versenyzője, Alain Prost. A német bajnok a Hungaroringen megsérülő Felipe Massa helyén versenyzett volna a Ferrarinál, de korábbi nyaksérülése miatt nem vállalta a visszatérést.

2008: Ron Dennis új stratégiát készül bevezetni a McLaren dolgozóinak érdekében: mivel a versenynaptár egyre hosszabbá válik, ami megerőltető a csapattagok számára, a nagydíjakra elutazó személyzet tagjai cserélődni fognak.

2005: Jacques Villeneuve saját magát és édesapját, Gilles-t játszhatja a 2007-re tervezett Villeneuve című filmben. A kanadai azonban azt sem bánja, ha saját szerepét egy Leonardo DiCaprio kaliberű színészre osztják.

2004: Őrült lenne Jenson Button, ha elhagyná a BAR istállót, nyilatkozott szokása szerint szókimondóan Juan Pablo Montoya. „A legutóbbi versenyen tízhelyes büntetést kapott, és második lett. Ezek után hogy jut eszébe, hogy bárhova is menjen, nem tudom” – nyilatkozta a kolumbiai versenyző. Button egy hete jelentette be, hogy Williamsnél folytatja, annak ellenére, hogy a BAR állítása szerint szerződés kötelezi jelenlegi csapatához. A williamses Montoya a McLarenhez távozik.

2003: Gonosz tréfát űztek Bernie Ecclestone-nal. A Formula-1 urát egy átverős műsorban húzták csőbe, melyben egy rádiós telefonon Kanada miniszterelnökének adta ki magát, és közölte Ecclestone-nal, a kormány nem akar montreali futamot a következő évben.

2002: Eligazolt Michael Schumacher. A Ferrari versenyzője korábban a svájci FC Echichens színeiben focizott, ha ideje engedte, mivel azonban mostanában kevés időt tölt ott, az olasz Modenára váltott.

2000: Adrian Newey, a McLaren technikai igazgatója cáfolja, hogy az istálló Mika Hakkinent favorizálja David Coultharddal szemben. A csapat elmúlt két versenyen alkalmazott taktikáját elemezve Ross Brawn, a Ferrari szakembere arra a következtetésre jutott, hogy a riválisok a finn pilótát segítik.

1999: „Ne menj a Ferrarihoz!” – javasolja Jackie Stewart, a Stewart istálló csapatfőnöke versenyzőjének, Rubens Barrichellónak. A háromszoros világbajnok azt is kijelentette, hogy Eddie Irvine technikailag jobb versenyző Michael Schumachernél.

1998: Dilemma előtt a Jordan: a jelek arra mutatnak, a csapatnak jövőre választania kell, a jelenlegi párosból Ralf Schumachert vagy Damon Hillt akarják megtartani. Willy Weber, Schumacher menedzsere kijelentette, fizetniük kell, ha a német maradását akarják.

1997: A Benetton bejelentette, Giancarlo Fisichella náluk versenyez jövőre, jelenlegi csapatfőnöke, Eddie Jordan azonban nem érti, hogyan adhattak ki sajtóközleményt, ő ugyanis nem engedte el az olasz pilótát.

Forrás: www.formula.hu – RSS