Sokat ért a horvátoknak a vb-ezüst

Kis túlzással az egész ország úgy ünnepli a horvát válogatottat, mintha megnyerte volna a vb-t. Egymást érik az elismerő szavak, nem utolsósorban az elnök, Kolinda Grabar – Kitarovics is “meghajolt” Ivica Tucak csapata előtt. 2015horvatok vb ezust

A horvátok az összes meccsüket megnyerve jutottak el a vb döntőig. Kanadát, Brazíliát, és Kínát a csoportban, még Montenegrót és Görögországot az egyeneskieséses szakaszban múlták felül. A fináléban aztán 2-0-ra is vezettek, de miután beindult Szerbia nem volt könyörület számukra, hiszen 11-4 lett a mérkőzés vége.

Hazaérve aztán előbb a nagy harcostárs, Samir Baracs mondott köszönetet a válogatottnak, mint mondta az olimpiai bajnok: Gratulálok, hogy a csapat ezüstérmet szerzett, és kivívta a riói kvótát, jó pihenést kívánok a srácoknak, után pedig eredményes felkészülést. Az ország első női elnöke, Kolinda Grabar – Kitarovics közleményben, majd személyesen is gratulált az ötkarikás kvótához és az eredményhez.

Ivica Tucak, a horvátok szövetségi kapitánya így értékelt: Köszönjük mindenkinek a támogatást. Sajnos az utolsó mérkőzésünkön nem sikerült győzni, de örülünk és büszkék vagyunk az ezüstéremre. Készülünk tovább, előbb a belgrádi Eb-re majd a Riói olimpiára.

Rióban már ott van: Szerbia, Horvátország, USA, Brazília és Görögország.

Sz. B.

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS