Először a 2015-ös Ferrari volánjánál

F1

2015. május 12. kedd, 19:35

Raffaele Marciello korábban már több alkalommal is vezette a Ferrari F1-es versenygépét, legutóbb a tavaly év végi teszten, Abu-Dhabiban, ám a 2015-ös modellel ma teljesíthette első köreit.

A jelenleg a GP2-ben versenyző, két éve az F3-ban Európa-bajnoki címet szerző olasz tehetségnek az utóbbi időben kijut a jóból, hiszen az elmúlt hétvégi Spanyol Nagydíjon GP2-es kötelezettségei mellett a Sauber F1-es versenygépét is vezethette a pénteki szabadedzés keretében.

A svájci születésű, de olasz licensszel versenyző 20 éves pilóta ráadásul a kollektív barcelonai F1-es teszten is duplázik, hiszen kedden a Ferrarit vezethette, míg szerdán már újból a Sauber volánjánál gyűjthet értékes tapasztalatokat, miközben a Scuderiánál Esteban Gutierrez váltja őt. A keddi napot Marciello az időeredmények és a körszámok tekintetében is a 3. helyen zárta, összesen 125 kört tett meg az SF15-T-vel, legjobb ideje pedig 1:26.648 volt.

Elsősorban az autó aerodinamikáján és beállításain dolgozott ma a Ferrari versenymérnökeivel, de persze közben nem felejtette el kiélvezni a pillanatot! „Számomra mindig különleges érzés beülni egy Ferrariba, főleg olaszként, de versenyzőként mindig két lábbal a földön kell járnod, és az elvégzendő feladatra koncentrálnod. Ez volt az első alkalom, hogy vezethettem ezt az autót, és nagyon pozitívak róla az első benyomásaim, mert sokkal több rajta a tapadás, mint amit a GP2-es autóknál megszoktam.” 

„Úgy vélem, a csapat jó munkát végzett: legutóbb Abu-Dhabiban teszteltem az akkori Ferrarit, és az új autó egyértelmű előrelépés lett. Most ki fogjuk elemezni azt a rengeteg adatot, amit az új aerodinamikai csomagról gyűjtöttünk vasárnap és a mai napon, hogy tovább javítsunk a teljesítményünkön” – mondta el a Ferrari Driver Academy egyik legjelesebb képviselője. 

Tagged: