Belekóstolt az F1-be, meg is jött az étvágya

F1

2015. május 12. kedd, 20:21

Nick Yelloly kedden élete legelső köreit teljesíthette egy F1-es autó volánjánál, rögtön egymás mellé is pakolt belőlük 109-et, és máris többre vágyik: állandó szerepre a Force Indiánál.

A 24 éves brit pilóta jelenleg első szezonját tölti a GP2-ben, ahol bemutatkozása nem sikerült túl jól, hiszen pontot még nem sikerült szereznie az eddigi futamokon. Tavaly a GP3-ban a bajnokság 6. helyén végzett, míg 2012-ben 5. lett a WSR3,5-ben, az volt eddigi legkiugróbb eredménye. Valljuk meg, keringenek nála jóval tehetségesebb és gyorsabb ifjú versenyzők is a pilótapiacon, akik mind-mind egy F1-es lehetőségre várnak, mégis neki adatott ez meg a mai napon a Force India jóvoltából. Persze fülig is ért egyből a szája…

„Nagyon jó érzés, hogy végre eljött ez a pillanat, és lehetőséget kaptam rá, hogy egy F1-es autót vezessek. Sokat dolgoztam azért, hogy elérkezzen ez a nap, és szeretnék hatalmas köszönetet mondani a Force Indiának ezért a lehetőségért. Az első néhány kör még kicsit szokatlan volt, de aztán gyorsan hozzászoktam mindenhez. Valójában könnyebb is volt vezetni az autót, mint vártam. A csapat szimulátorában elvégzett munkám elég felkészültté tett, így uralni tudtam az autót az elejétől kezdve. Ami feltűnő volt még, hogy a szervónak köszönhetően mennyivel könnyebb kormányozni ezeket az autókat, mint a GP2-eseket. Azt hittem, nehezebb lesz, úgyhogy ez egy pozitív meglepetés volt” – hívta fel egy elgondolkodtató jelenségre a figyelmet az újonc, ami egybecseng Flavio Briatore az F1 felé frissen megfogalmazott kritikájával.

Az Autosport magazinnak jövőbeli vágyairól is beszélt Yelloly. „Már alig várom a következő alkalmat, amikor F1-es autóba ülhetek. Jó volt a szimulátor után végre a valóságban is megtapasztalni ezt, és borzasztóan élveztem. Láthatjátok is, milyen széles a mosoly az arcomon, gokartos korom óta erre vártam! Remélem, a csapatot meggyőzte a teljesítményem, és kapni fogok újabb lehetőséget tőlük a bizonyításra, az nagyszerű lenne. Abban is bizakodom, hogy erre már az új, B-specifikációjú modellel kerülhet sor, mert nagy előrelépést várunk ettől. Ragyogó érzés egy F1-es csapat részének lenni, és alig várom, hogy továbbfejlesszem ezt a kapcsolatot” – mondta el a brit.  

Tagged: