Bottas Raikkönen miatt változtatott taktikát

F1

2015. június 8. hétfő, 01:09

A Williams mindkét autója remekül működött a Kanadai Nagydíj versenytávja során: Valtteri Bottas kihasználta Kimi Raikkönen hibáját, de Felipe Massa is úgy érzi, hogy helye lett volna a dobogón.

Bottas a rajt után a negyedik pozícióját őrizte, ám váratlan lehetőség nyílt meg előtte, amikor Raikkönen megpördült a saját kiállását követően, ezzel pedig a Williams finnje örökölte meg a dobogós helyet. A pódiumra F1-es pályafutása során hetedszer felálló finn a csapat remek taktikai érzékét méltatta, hiszen gyorsan alkalmazkodtak a megváltozott helyzethez.

Dppi_00115008_365

„Lehetőség nyílt előttünk a dobogóra, és ki is használtuk. Averseny közepén változtattuk meg a taktikánkat kettőről egykiállásosra – tudtuk ugyan, hogy kockázatos lehet, de a csapat tisztában volt vele, hogy mire vállalkozik, és be is jött. Hátulról nem igazán voltunk fenyegetve, így ennyi rizikó belefért” – mondta Bottas, aki a harmadik hely megőrzés érdekében próbált egy kerékcserével eljutni a célig.

Felipe Massa a problémás időmérő után csak a mezőny második feléből rajtolt, de sikerült magát áthámoznia a mezőnyön, így hatodikként futott be.

„A nehéz időmérő után elégedett vagyok a verseny mai alakulásával, hiszen sok pontot gyűjtöttem. A 15. helyről rajtolva tudtam, hogy zsúfolt versenyem lesz, és tényleg több előzésre is szükség volt, de az autó végig következetes, erős tempót nyújtott. Sikerült egyetlen kiállással abszolválnunk a versenyt és még így is elég gyorsak voltunk a végén a lágyabb gumikon, ami nagyszerű. Ezzel az autóval a dobogóért harcolhattam volna, de mindent egybevetve remek hétvégénk volt, és remélem ennél már csak jobb lesz a következő versenyeken, amikor a tervezett frissítések is megérkeznek az autóra” – bizakodott a brazil.

Tagged: