A Lotusnál ezúttal Maldonado volt a jófiú

F1

2015. június 8. hétfő, 00:03

Az elmúlt másfél év legsikeresebb versenyét futotta a Lotus, hiszen hét pontnál többet csak a 2013-as USA Nagydíjon gyűjtött a csapat – végre Pastor Maldonado is megszerezte idei első F1-es pontjait.

A remek időmérőt egy kevésbé remek futam követte vasárnap délután a csapat számára, annak ellenre, hogy Romain Grosjean bízott benne, hogy a versenyen akár a dobogó is elérhető. Végül nem így lett, sőt, egy büntetésnek köszönhetően csak a 10. pozícióban intették le. Pastor Maldonado viszont örülhetett, hiszen végre gyümölcsöző volt a futása, mivel hetedik helyen zárt – a venezuelai a 2012-es Abu Dhabi Nagydíj óta nem zárt ilyen előkelő pozícióban, akkor ötödikként ért célba.

„Végre, itt vagyunk a pontszerzők között!” – nyilatkozta nagy örömmel Maldonado. „Most, hogy elkezdtük a gyűjtögetést, szerintem remek szezon áll előttünk. A versenyem jól alakult, hamarabb kellett bokszba állnom, hogy megelőzzem Nico Hülkenberget, ez viszont trükkössé tette a futam második felét. Ennek következményeként nehezemre esett védekezni, de boldog vagyok, hiszen mindkét autónk az első tízben végzett. Remélem, hogy hasonlóan fogjuk folytatni.”

Romain Grosjean feljebb is végezhetett volna a tízedik helytől, de az utolsó sikánban összekoccant a lekörözött Will Stevensszel. A francia kicsit ideges volt a rádióban, hiszen defektje nem tervezett bokszkiállást kívánt, de végül a versenybíróság jogosan büntette őt, és öt másodpercet adtak hozzá idejéhez a futam végén. „Sajnos az autó nem volt olyan gyors, mint az időmérőn, ennek ellenére nyomni tudtam neki. A kék zászlók ellenére feltartottak néhányszor – az incidensnél azt gondoltam, hogy megelőztem a Manort, de hamar rájöttem, hogy mégsem. Az én hibám volt, és bocsánatot kérek érte. Versenyzőként sosem lehet abbahagyni a tanulást.”

Tagged: