A Force India pozitívan kezdte a hétvégét

F1

2015. augusztus 21. péntek, 18:29

A Force India a szezon első felét egy csúfos hétvégével fejezte be az F1-es Magyar Nagydíjon, ám a nyári szünet után ismét pozitívan állnak a dolgokhoz. Hülkenberg szerint tizedek rejlenek még az autóban.

Nico Hülkenberg pozitívan nyilatkozott a mai két szabadedzés után, amit 12. illetve a 6. helyeken fejezett be. „Az autó elég jónak tűnt, és meglehetősen elégedett vagyok az alapbeállításokkal. Nyilvánvalóan továbbra is dolgoznunk kell, finomhangolások kellenek az egyensúlyon, és meg kell találnunk a teljesítményünk utolsó néhány tizedét. Ezzel szemben viszont úgy gondolom, hogy jó helyen vagyunk a hétvége hátralévő részére. A ma délutáni piros zászló azt jelentette, hogy nem kaptuk meg a hosszú etapunk minden adatát, és úgy nézünk a verseny elé, hogy nem tudjuk pontosan hogyan is fognak viselkedni az abroncsok, de ugyanez a helyzet a többieknél is.”

jm1524jy164_resize

Csapattársa, Sergio Perez ugyancsak elégedett volt a mai nappal, bár csak a 9. és a 11. helyeken fejezte be az edzéseket. „Ez egy nagyon termékeny nap volt számunkra, annak ellenére is, hogy a második edzés végén piros zászló volt. Képesek voltunk összegyűjteni néhány jó információt, viszont nem annyit, amennyit szerettünk volna, legfőképp a hosszú etapon. Összességében azonban elégedett vagyok a mai nappal. Két különböző beállítással mentünk, ami azt jelenti, hogy rengeteg adatot kell ma este kielemeznünk, ám bizakodó vagyok a holnapi napot illetően.”

Robert Fernley, a csapatfőnök-helyettes úgy nyilatkozott, hogy elégedettek az elért eredménnyel, és munkájuk nagy része arra összpontosult, hogy megtalálják a megfelelő egyensúlyt, ami a spái pályán igencsak nehéz, mivel közepes és gyors kanyarokkal van teletűzdelve. Elmondása szerint még van min dolgozniuk, azonban az eddig elért teljesítmények is örülnek. 

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: