Vb-2014 – A portugálok és az amerikaiak sem örülnek

image Az utolsó pillanatokban egyenlített a csapata, Paulo Bento portugál szövetségi kapitány mégis keserűen értékelte az Egyesült Államok elleni mérkőzést, s együttese további kilátásait a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon.

„Úgy éreztem, végig kézben tartottuk a meccset, s több gólt is szerezhettünk volna. Ugyanakkor elfogadható eredményt értünk el, de tisztában vagyunk azzal, hogy a helyzetünk nagyon nehéz” – mondta a szakember, hozzátéve, hogy csapata sorsa már nem csak a saját kezében van, mivel mindössze egy ponttal álló válogatottjának a továbbjutáshoz nem elég nagy különbséggel legyőznie a szintén egypontos ghánaiakat a zárókörben, szüksége lenne arra is, hogy az Egyesült Államok-Németország mérkőzés ne döntetlennel záruljon. – „Sajnos más kezében van a sorsunk, ráadásul a gólarányunk is nagyon rossz. Minimális esélyünk maradt, amihez sok góllal kell győznünk Ghána ellen, de ez az egyetlen lehetőségünk, ennek megfelelően kell majd játszanunk.”
A szakember kitért sérüléssel bajlódó sztárjátékosára, az utolsó pillanatokban gólpasszt adó Cristiano Ronaldóra is, akinek a teljesítményén szerinte egyáltalán nem látszott, hogy problémái lennének, s a pályán történtek elsősorban többi játékosán múltak.
Jürgen Klinsmann, az amerikaiak kapitánya elismerte, hogy kissé leforrázta őket az utolsó pillanatokban kapott gól, s ezzel a továbbjutás elszalasztása, de igyekezett hangsúlyozni, hogy továbbra is jó esélyük van a nyolcaddöntőbe kerülésre.
„Egy lábbal már beléptünk az ajtón, s az utolsó fordulóban átlépünk a másikkal is a küszöbön” – mondta bizakodva a játékosként világbajnok német szakember, aki gyorsan igyekezett leszögezni, hogy eszébe sem jut felhívni Joachim Löwöt, a német szakvezetőt, s a régi barátságra hivatkozva kérni tőle, hogy döntetlent játszanak majd csütörtökön. A zárókör egyébként is pikáns lett volna a két szakember személye miatt, hiszen Löw Klinsmann segítője volt a német válogatottnál a 2006-os világbajnokságon, ám így, hogy a döntetlen mindkét együttes 16 közé kerülését jelentené, vélhetően még nagyobb figyelem hárul majd a találkozóra.

• Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os induló bónuszát. AKÁR 15.000 FT BEFIZETÉSI BÓNUSZ!

Forrás: www.xlsport.hu