Takács Orsolya: Nekünk most az a feladatunk, hogy csapatként együtt maradjunk

Hazaérkezett az oroszországi Kazanyból a világbajnokságon 9. helyet szerző női vízilabda-válogatott. Honlapunk a repülőtéren szólaltatta meg az együttes csapatkapitányát, Takács Orsolyát.2014-Takacs-Orsi-949x1024 vagott

Mintha nem akaródzott volna magyar földre lépni a világbajnokságon 9. helyen végzett magyar női vízilabda-válogatott tagjainak. Bár a Moszkvából érkezett gép majdnem fél órával a menetrendben szerepelt idő előtt megérkezett a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre, a csapatra várakozók szeme előtt csak nem tűntek fel a játékosok és a vezetők. Aztán feltűnt pár kommandós kinézetű fiatalember, minden várakozóval nagy hangon közölték, hogy kifelé az épületből, ugyanis egy elhagyott csomag miatt tűzszerészeti átvizsgálásnak vetik alá a repteret. A szerencsés végű (senki és semmi nem robbant fel) közjáték után végül feltűntek a válogatott tagja és Merész András a kijáróban.

Takács Orsolya csapatkapitánnyal beszélgetett honlapunk.

– Összességében nagyon nagy csalódás ez a világbajnokság – mondta el honlapunknak Takács Orsolya. – Voltak olyan részek benne, amelyekből lehet építkezni, illetve biztatóak voltak. A csoportmeccsek között volt két találkozónk, Kína és Oroszország ellen, ott történt valami, amit még a mai napig nem sikerült megmagyarázni.

– Merész András szövetségi kapitány benyújtotta a lemondását. Mit szól ehhez a csapat?

– Az eseményekre menetére nekünk hatásunk nincs, és arról sincs fogalmunk, most mi fog történni. Nekünk most az a feladatunk, hogy csapatként együtt maradjunk, és a januári Európa-bajnokságon ki kell jutnunk az olimpiára. Minden, létező és nem létező problémát félre kell tennünk ennek érdekében. Most mi, játékosok nem tehetünk mást, mint hogy még keményebben dolgozunk, és kijavítjuk azt, ami most nem működött.

vízilabda.mti– A világbajnokság előtt többször elhangzott, hogy ezúttal nagyon egységes a csapat…

– Ez így volt. Persze a sikerek még jobban összekovácsolnak egy csapatot. Ezzel azonban nem azt mondom, hogy a kudarcok következtében megtört.

– A világbajnokságon a női mezőny esetében nem osztottak kvótát a riói olimpiára. A következő feladat ennek megszerzése lesz.

– Nagyon nehéz, de nem lehetetlen, volt már korábban, hogy megcsináltuk. Először is meg kell nyerni az Európa-bajnokságot (A kvótához jutás lehetőségeiről részletesen itt olvashatnak – a szerk.) Borzasztó sűrű a mezőny, mindenki fejlődött, nem csak mi. Apróságok döntenek, és éppen ezekre az apróságokra kell jobban odafigyelnünk, mert ezek jelentik majd a mérleg nyelvét.

– Végezetül: megfogalmazódott már, hogy mi lehetett a gond?

– Jelenlegi állapotomban nem látok felkészülésbeli gondokat. Nagyon sokat dolgoztunk, minden területen, a mentális részen is – lehet, hogy az még nem érett be. Mindig van fejlődési lehetőség, hát most bőven.

Gy. Zs.

Fotó: Vizipolo.hu, Kazan2015

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS