Vettel odaszúrt Verstappennek, és úgy véli, akár győzhetett volna

F1

2016. november 1. kedd, 14:45

Szerző:

A német eltolt stratégiával próbált meg túljárni a Mercedes eszén, szerinte ha jobban jön ki a rajt utáni kavarodásból, megszorongathatta volna őket – de Verstappenről is szót ejtett.

A futam közepén úgy tűnt, hogy Sebastian Vettel bejelentkezett a győzelemért, hiszen a verseny közepén megejtett egyetlen kiállása után már a leintésig vitorlázhatott volna közepes keverékű abroncsain. Csakhogy a Pirellik olyan tartósnak bizonyultak, hogy Lewis Hamilton és Nico Rosberg is időveszteség nélkül tudta behozni az autókat a célba. A Ferrari németje úgy véli, hogy ha tiszta rajtot tud fogni, és már akkor a Mercedesek után vethette volna magát, nem lett volna ilyen könnyű a kettős győzelmet arató istálló dolga vasárnap.

„A szombat csalódást okozott, vasárnap viszont előnybe kerültünk azzal, hogy a lágy keveréket használtuk elsőként” – idézte Vettelt a formulapassion.it. „Aztán pozíciót veszítettem Felipével szemben, sőt, még össze is koccantunk az egyes kanyarban, amely után azt hittem, defektem van. Nem tudom miért, de Mexikóban mindig azt hiszem, hogy defektem van, talán azért, mert tavaly így volt, most viszont probléma nélkül mehettem tovább. Szerencsés voltam, hogy az autó nem sérült meg, de időt veszítettem, mert a Williams nagyon gyors volt az egyenesben, és nem tudtam megelőzni.”

„Aztán amikor kiment a bokszba, keményebben tudtam nyomni, és felzárkóztam az előttem haladóra. Hamiltonon is sikerült hoznom valamennyit, az üres pályán képes voltam felszabadítani az autóban rejlő összes lóerőt. A problémák nélkül nyomás alá helyezhettem volna a Mercedest, hiszen péntek után tudtuk, hogy remek tempónk van. Sajnos nem sikerült, de ennek ellenére is remek munkát végeztünk” – tette hozzá a német, aki a verseny után olasz riporterek mikrofonja előtt válaszolt Versappen nyilatkozatára, melyben a holland legszívesebben visszaküldte volna az iskolába riválisát. „Szerintem több ideig jártam iskolába, mint ő” – válaszolt némi szarkazmussal a hangjában a német.

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: