Nem lesz drámai pilótacsere a McLarennél

F1

2016. november 17. csütörtök, 15:36

Szerző:

Habár leváltották a csapat első emberét, Alonsónak és Vandoorne-nek nem kell aggódnia jövő évi F1-es üléséért. Mika Hakkinen is megszólalt, a csapat utolsó többszörös bajnokát megrendítette a hír.

Ron Dennis puccs áldozata lett a McLaren istálló vezetőségében, tulajdonostársai döntöttek úgy kedden, hogy megfosztják elnöki és vezérigazgatói pozíciójától, rövidesen pedig saját tulajdoni hányadát is elveszítheti. Dennisnek nagy beleszólása volt a 2017-es pilótapáros kiválasztásába, és abba, hogy az általa sokra tartott korábbi GP2-es bajnok, Stoffel Vandoorne vegye át Jenson Button helyét.

Vandoorne hazájában máris felmerültek a pletykák, hogy ígéretes versenyzőjük ülése veszélybe kerülhet. Gert Vermersch, a belgák kommentátora sietősen tisztázta, hogy ez a kockázat nem fenyeget: „Ez nem lesz negatív hatással Vandoorne-ra. Más emberek is akarták, hogy a McLarenhez jöjjön” – jelentette ki a szakértő.

Dennis távozását sokan megrendüléssel fogadták, közéjük tartozik Mika Hakkinen, aki 1993 és 2001 között szerepelt a csapatnál:

„Fantasztikus időszakot töltöttem velük, és nélküle nem lettem volna kétszeres világbajnok. Versenyzői szemszögből nagyon kemény főnök volt, alaposan megdolgoztatott engem és a csapattársaim. Ron ebben nagyon jó volt, ezért hiszem, hogy kiváló vezető. De a generációk változnak, akárcsak az emberek, akik manapság kissé máshogy gondolkodnak” – mondta Hakkinen a Gulf Newsnak. Hozzátette: Zak Brown, akit a legnagyobb favoritnak tartanak Dennis pozíciójára, ideális vezető lenne.

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: