Mindenkinek van egy jó szava Massához

F1

2016. november 11. péntek, 09:10

Szerző:

Bár a világbajnokság is eldőlhet a hétvégén, Felipe Massa utolsó hazai F1-es futamát teljesíti, így talán természetes, hogy részben róla szólnak az események a Brazil Nagydíj során.

Amellett, hogy a Brazil Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján a Mexikói Nagydíj eseményeit vesézték ki leginkább, a résztvevők nem mentek el szó nélkül Felipe Massa visszavonulása mellett sem, így Lewis Hamiltontól Sebastian Vettelig mindenki kifejtette emlékeit az utolsó hazai versenyen rajthoz álló pilótáról. „Nagyszerű volt Felipe mellett és ellen versenyezni” – mondta Hamilton. „Még azelőtt, hogy bekerültem volna a Forma-1-be, amikor a GP2-ben versenyeztem, már akkor barátokká váltunk. A közösen megvívott csatáink miatt kivételes helyzetben érzem magam, hogy szembe szállhattam vele. Egyszer eljön a nap, amikor mindannyian megöregszünk, és mi fogjuk nézni a fiatal pilótákat, de az biztos, hogy Felipe nagyon fog hiányozni a Forma-1-nek.”

A többi pilóta a Brazil Nagydíj utánozhatatlan hangulatáról is szót ejtett. „Biztos vagyok benne, hogy a brazilok meg fognak őrülni a lelátón Felipéért. Nagyon sokat adott az F1-nek, és komoly veszteséget jelent a sportág számára” – mondta Nico Rosberg. „Olyan karrierje volt, amilyet nagyon sokan szeretnének elérni” – folytatta Max Verstappen. „Úgy érzem mennyi ideig versenyzett a Forma-1-ben, és hogy világbajnokságért harcolt. Az biztos, hogy a verseny különleges pillanat lesz számára, de a Brazil Nagydíj, és az itteni légkör már önmagában az.”

Sebastian Vettel szerint nem is érdemes szót fecsérelni arra, hogy Felipe Massa milyen érdemeket szerzett a sportágban. „Nem kell beszélnünk a tehetségéről, semmi kétség, hogy a mezőny egyik legjobb pilótájáról van szó” – mondta a német. „Mindemellett nagyszerű ember is – olyasvalaki, akinek mosolya a szíve mélyéről jön, ez pedig sokunknak fog hiányozni. Remélem, hogy a jövőben néhányszor el fog még jönni ide, és láthatjuk nevetni. Nagyszerű lesz látni ezen a hétvégén a rengeteg brazil zászlót a lelátón.”

Amikor a moderátor Daniel Ricciardóhoz fordult, a két pilóta közismert barátságára utalva Massa mosolyogva megszólalt: „Jól vigyázz, mit mondasz!” „Nagyon várom a vasárnapi versenyzői parádét, hiszen itt mindig érdekesen alakult. Bárki is volt Felipe csapattársa karrierje során, mindig kapta az ívet, és biztos, hogy mi is kapunk majd néhány vicces nevet a hétvége során. Itt mindig nagyszerű a hangulat” – tette hozzá az ausztrál.

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: