Massa Rosberget hibáztatja az ütközésért

F1

2016. július 6. szerda, 11:06

Szerző: Dezső Attila, Fotó: DPPI, ATP

A Mercedes pilótáinak verseny végi koccanását Felipe Massa is láhatta, lévén korábban feladta az F1-es Osztrák Nagydíjat – az ismétlések megtekintése után egyértelmű véleményt formált az esetről.

Felipe Massa számára idejekorán véget ért a spielbergi megmérettetés: miután a bokszból volt kénytelen rajtolni a parc fermé szabályok megszegése miatt, hiába zárkózott fel a középmezőnybe, a 63. körben fékhiba miatt kénytelen volt feladni a futamot. A brazil pilóta a Motorsport.com-on vezetett rovatában emlékezett meg versenyéről, de természetesen kitért a két Mercedes ütközésére is, melyet kiesésének köszönhetően élőben láthatott.

„Mivel korábban feladtam a futamot, élőben néztem, hogy mi történt a két Mercedes-pilóta között” – írta Massa. „Akkor úgy gondoltam, hogy versenybalesetről van szó, de később, a visszajátszások után egyértelművé vált, hogy Nicót terheli érte a nagyobb felelősség. Túl szélesen akart befordulni abba a kanyarba, és egy bizonyos ponton elengedhetetlenné vált az ütközés Lewisszal. Nem hinném, hogy Nico leterelte őt a pályáról, csak nagyon kevés helyet hagyott neki. A verseny után biztos voltam benne, hogy nem büntetik meg érte, de tévedtem, viszont még az időbüntetéssel együtt is negyedik helyen fejezte be a versenyt.”

Massa persze arról sem feledkezett meg, hogy a Mercedesnél csapatutasítást emlegettek, de egyetért Hamiltonnal abban, hogy ez nem lenne helyes döntés. „Nem könnyű kezelni az ilyen helyzeteket. Lehet, hogy a következő versenyeken csapatsorrendet léptetnek életbe, de vajon a pilóták valóban engedelmeskednek majd? A rajongók érdekében is mondom, hogy az ilyen események izgalmasak, érdeklődést generálnak, és legalább van miről beszélni. Úgy vélem, hogy a pilóták közötti összetűzés komoly mértékben felhívja a figyelmet a bajnokságra. Lehetséges, hogy két azonos eszközökkel harcoló pilótával a szezon végéig zajlani fog a csatározás. Persze a nézők számára ez nagyszerű, de nem lennék azok helyében, akiknek a csapaton belül kezelniük kell a helyzetet…”

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: