Már egy éve is Magnussent akarta a Haas

F1

2016. december 28. szerda, 08:01

Szerző:

Érdekes részlet derült ki a Haas istállóról és a jövőre csatlakozó dánról: az F1-es csapat még Romain Grosjean előtt megkereste őt 2015-ben. Utólag mégis úgy érzik, minden fillért megért a francia megszerzése.

Kevin Magnussen egy év kihagyás után tért vissza 2016-ban a Formula-1 mezőnyébe, mégpedig a gyári Renault színeiben – habár az együttműködés nem felelt meg a várakozásoknak, és a franciák nem hosszabbítottak szerződést a pilótával. Magnussen a Haasszal folytatja, amellyel már a csapat újonc szezonjában is ott lehetett volna, a felek ugyanis tárgyaltak 2015 végén.

„Már Grosjean előtt is beszéltünk Kevinnel, ugyanis tudtuk, milyen potenciállal rendelkezik” – árulta el az ESPN-nek Gene Haas, az alakulat tulajdonosa. „Számos pályán figyeltem őt, néztem, mire képes a sűrűben, ezért úgy gondolom, meg tudja majd ragadni a pontokat, amikor kell. Épp erre van szükségünk.

„Kevinnel egy versenyző perspektívája érkezik a csapatba. Különösen nehéz dolog akkor pontokat szerezni, mikor szükség van rá. Hiába vagy extrémen gyors a kvalifikáción és egyes körökön, a versenynapon helytállni már egy másik tudomány. Vannak, akik igazán jók ebben” – célzott arra Haas, hogy Magnussen versenyképesebb lesz, mint Esteban Gutierrez, akinek fő gyengesége a csapat szerint épp az volt, hogy jó időmérői és versenyei nem estek egy hétvégére.

Az első szezonban Gutierrez egyetlen pontot sem szerzett, míg Grosjean 29-et. Ha nem a francia szerepelt volna velük, a főnök szerint most egészen máshogy ítélnék meg a bemutatkozó idényt: „Világfájdalmat éreznénk, ha nem lenne az a 29 pontunk. Már csak ezért, a pontok megszerzéséért megért minden fillért az érkezése. Csalódott vagyok, hogy nem tudtuk tartani a kezdeti arányt, mert akkor 100 pontot is szerezhettünk volna. De végeredményben örülök annak, ami jutott.”

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: