Magnussen: A Renault még a Pápának is ülést ajánlott

F1

2016. november 11. péntek, 10:00

Kevin Magnussen elárulta, hogy saját döntése értelmében hagyja el a Renault-t a Haas kedvéért, mert noha a franciák szívesen leszerződtették volna őt, nem érezte elég határozottnak a vezetőséget.

Bár a Haas még nem jelentette be érkezését, de száz százalékosan biztosra vehető, hogy Magnussen az amerikai istállóhoz tart, hiszen a csapat is beszélt már arról, hogy reményeik szerint a hétvégén a szerződés minden részletét letisztázhatják és kiküldhetik a bizonyára már bekészített sajtóközleményt.

A Haas a hírek szerint legalább kétéves szerződést ajánlott a dán pilótának, miközben a Renault is szerette volna őt megtartani, ám a franciák egyelőre 2017-en túl nem akarták őt magukhoz láncolni. Ez, és a versenyzőkérdésben a csapatot az elmúlt hónapok során jellemző tanácstalanság késztette Magnussent arra, hogy elhagyja a számára bizonytalan jövővel kecsegtető Renault-t, így megnyitva az utat Jolyon Palmer előtt a maradásra.

magnussen

„Az én döntésem volt” – mondta Interlagosban a dán arról, hogy miért távozik a franciáktól. „Kaptam ajánlatot tőlük, de nem elég jót ahhoz, hogy elfogadjam. Az egész leginkább a Renault elkötelezettségén múlt. Ha hosszabb távú szerződést ajánlottak volna, bizonyára jobban átgondolom. De inkább a bizonytalanságot láttam rajtuk, hiszen ilyen sokáig halogatták a döntést és rengeteg pilótának felkínálták az ülést. Ha jól tudom, még maga a Pápa is kapott tőlük ajánlatot! Elég zűrzavaros volt a helyzet, szóval jobbnak láttam távozni.”

A Renault csapatvezetője, Frederic Vasseur fülébe is eljutott Magnussen kritikája, amit nem igazán tud hova tenni. „Jópárszor beszélgettünk a jövőről a szezon során, és ha azt érzi, hogy nem voltam elég elkötelezett, akkor azt elég furcsának tartom. Tárgyaltunk a szerződésről, de egy idő után Jolyonnal is leültünk” – mondta a francia vezető.

Magnussen pedig eközben már optimistán beszél a jövő évi kihívásokról, és noha egyelőre nem nevezheti meg a Haast 2017-es istállójaként, a paddockban mindenki nyílt titokként kezeli, hogy az újonc amerikai csapatról beszél, ahol Esteban Gutierrezt váltja majd. 

pope-francis-renault-4

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: