Jól döntött-e Button a visszavonulásáról?

F1

2016. november 27. vasárnap, 10:59

Szerző:

A 2009-es világbajnok beszélt hosszabban utolsó F1-es versenyhétvégéje előtt arról, mi járt a fejében, amikor meghozta döntését, és hogyan fog nekivágni a vasárnapi futamnak.

Jenson Button 2001-ben a Benetton színeiben mutatkozott be a száguldó cirkuszban Giancarlo Fisichella csapattársaként. A brit pilóta máig 15 győzelmet, 50 dobogót és 304 rajtot tudhat magáénak az F1-ben debütálása óta. 2009-ben ért fel a csúcsra a Brawn GP-vel, amikor hat elsőséget és három dobogót szerezve lett világbajnok.

A McLaren-Honda versenyzője 16. évét tölti ebben a sportban, így nem csoda, hogy nehéz döntés volt számára, hogy jövőre már nem lesz a mezőny tagja. A kiszállás hátteréről osztotta meg gondolatait a veterán brit pilóta Abu Dahabiban.

 button-visszavonulas-2016-abudhabi

Button így kezdte nyilatkozatát: „Úgy érzem, hogy az augusztusi döntés elég korai volt. Ha egy versenyző eldönti, hogy elhagyja a sportot, olyan későn kell ezt megtennie, amennyire ez lehetséges. Én talán túl korán hoztam döntést. Az ember gondolatai folyamatosan megváltoznak, nem hittem, hogy ez így lesz, de ez történt.”

A McLaren-Honda pilótája nem bánkódik a döntés miatt: „Mégis úgy hiszem, hogy jól döntöttem. Ki tudja, mi fog történni jövőre, de nem ez az ok, amiért kiszállok. Ezt tartottam a megfelelő időnek a dologra. Sokat gondolkodtam, hosszú hónapok alatt átgondoltam a múltamat, a jelenemet, és a jövőmet. Úgy érzem, hogy ez lesz a legjobb döntés, amit hozhattam.”

A 2009-es világbajnok valószínűleg mindig emlékezni fog a 2016-os szezonzáróra: „A vasárnap nagy nap lesz a számomra, és nem úgy megyek majd oda, hogy ‘alig várom már a végét’. Izgatottan fogok az utolsó rajtomhoz állni, abban a tudatban, hogy nagyszerű versenyem lesz, és mindent bele fogok adni, amint azt eddig tettem általában.”

Button a következő mondatokkal zárta gondolatait: „Remélem, hogy versenyképes lesz a csapat jövőre, még mindig a tagjuk leszek, és alig várom azt a néhány futamot, ahol ott lehetek 2017-ben. Nem visszavonulok, nem ez a jó szó erre. 36 éves vagyok, és továbbra is a csapattal dolgozok majd.”

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: