Hamilton tudja, volt már ennél mélyebben is

F1

2016. október 5. szerda, 16:18

A sepangi hétvége legnagyobb vesztese azt mondja, sikerült magát túltenni az élről való kiesésen fájdalmán, és elég erősnek érzi magát ahhoz, hogy fordítson Nico Rosberggel szemben a hátralévő öt futamon.

Lewis Hamilton letörve hagyta el hétfőn Malajziát és indult útnak az F1 következő állomását jelentő Suzuka felé. Lelkiállapotának talán jót is tesz, hogy szünet nélkül jön az újabb versenyhétvége, hiszen így nincs ideje a hétvégi történéseken agyalni, amikor nem csak egy biztosnak tűnő győzelmet vesztett el műszaki hiba miatt, de hátránya is 23 pontosra nőtt csapattársával szemben a tabellán.

hamilton-mercedes

„Az elmúlt hétvége nyilvánvalóan nagy csalódást jelentett. Nem csak nekem, hanem az egész csapatnak is. Ám semmi haszna annak, ha vívódunk az ilyen dolgokon, az csak negatív energiát gerjeszt” – mondta Hamilton a Mercedes sajtóközleményében, amelyben már a Japán Nagydíjra tekint előre. „Csak annyit tehetünk, hogy a következő hétvégére koncentrálunk, lépésről lépésre haladunk és a lehető legjobb munkát végezzük. A kemény munkát semmi nem helyettesítheti, ettől pedig sohasem féltem. A srácok is rosszul érzik magukat a történtek miatt, és tudom, hogy ők is mindent beleadnak, hogy ezúttal jól működjenek a dolgok.”

Hamilton különösen összetörtnek tűnt a versenyt követően, bár elmondása szerint voltak ennél emberpróbálóbb időszakai is a sportban – és valóban elég csak a 2007-es szezonzárásra, vagy a 2011-es összeszedetlen évére gondolni, hogy a nézők is találjanak példát erre.

„Nem ez a legmélyebb gödör, amiben valaha is voltam. Kétségtelenül megéltem már nehezebb helyzeteket is” – jelentette ki. „De mindentől eltekintve elég erőt fogok gyűjteni ahhoz, hogy a következő öt versenyhétvégén visszavágjak. Ha képes leszek ugyanúgy teljesíteni, ahogy az elmúlt hétvégén is tettem, és az autó is kitart, akkor még mindig jó dolgok várhatnak rám. Szeretem a suzukai pályát, gyors voltam ott az elmúlt két év során, és remélem, hogy ez a trend most is folytatódni fog.”

A háromszoros bajnok számára a Japán Nagydíj kulcsfontosságú lesz: ha itt elveszíti a győzelemért folyó harcot Rosberggel szemben, akkor kicsúszna a kezéből a saját sorsa, hiszen a hátralévő négy futamon a németnek elég lenne mindig a második helyen befutnia ahhoz, hogy az élen zárja a pontversenyt.

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: