Hamilton még mindig tart a rajtoktól

F1

2016. október 30. vasárnap, 14:35

Szerző:

Bár Austinban már remekül sikerült elrugaszkodnia a piros lámpák kialvásakor, az F1-es címvédő szerint még mindig nem lehet biztosra venni, hogy nem adódnak gondok a mexikói futam első méterein.

Lewis Hamilton számára a sorozatos műszaki meghibásodások mellett a rajtok jelentik idén a legfőbb gyengeséget a 2016-os Formula-1-es szezonban: többször is előfordult, hogy a brit a pole-ból vagy az első sorból indulva esett vissza a versenyek első méterein. Jól mutatja ezt az a tény, miszerint idén már kilencszer startolhatott az élről, ám ebből csak négyszer sikerült nyernie. A gondok elsősorban a Mercedes bonyolult kuplungjára és az erre vonatkozó szabályok szigorításokra vezethetők vissza, ám Hamilton egy hete Austinban már jól tudott eljönni a rajttól:

hamilton-mexiko-dppi-1

„Már az előző hétvégén is magabiztosabbnak éreztem magam az egész folyamat során” – idézi a háromszoros világbajnokot az Autosport.com. „Bárcsak a szezon elején is igaz lett volna ugyanez: akkor bizonyosan más helyzetben lennénk, de legalább most működik. Itt is magabiztos vagyok, de nyilván elég hosszú az út az 1-es kanyarig, szóval még fontosabb lenne egy remek rajt.”

Arra a kérdésre, hogy egy bizonyos változtatásnak köszönhető-e a helyzet javulása, így felelt: „Nem, egyszerűen csak a folyamat ment gördülékenyebben. Még mindig nem teljesen megbízható a dolog, de dolgoztunk rajta egészen az év végéig” – tette hozzá Hamilton, aki tehát továbbra sem biztos abban, hogy Mexikóban is jól sikerül neki a rajt.

Márpedig a brit szerint annak ellenére fontos lenne egy remek indulás, hogy nem számít rá, hogy csapattársa, a mellőle induló Nico Rosberg az ő szélárnyékát kihasználva le tudja őt gyorsulni az első kanyar előtt. A Red Bullok azonban komoly fenyegetést jelenthetnek rájuk a lágyabb keverékű abroncsokon indulva: a Mercedes címvédője szerint elsősorban őket kell megpróbálniuk maguk mögött tartani.

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: