Egyre biztosabb Wehrlein csapatváltása

F1

2016. november 25. péntek, 09:15

Szerző:

Főtámogatója befejezi Felipe Nasr pénzelését, ezzel pedig alighanem a brazil F1-es pályafutásának is vége: közben Pascal Wehrlein elismerte, tárgyalnak a Sauberrel, egyes források szerint már a szerződést is megkötötték.

A hét elején a Sauber csak egyetlen 2017-es pilótáját jelentette be Marcus Ericsson személyében: ezzel egyidejűleg felmerült, hogy Felipe Nasr szponzora, az autók kék-sárga színét kölcsönző Banco do Brasil beszüntetheti az évek óta tartó együttműködést. Váratlanul a biztosabb háttérrel rendelkező Pascal Wehrlein lett a csapat favoritja.

Csütörtökön a Banco do Brasil hivatalosan bejelentette: pénzügyi krízise miatt, amely arra kényszerítette, hogy több aktivitását leállítsa, megszünteti Felipe Nasr szponzorációját is. Ez a brazil F1-es pályafutásának végét jelentheti – miközben Wehrlein elismerte, tárgyalások folynak a svájciakkal:

„Így igaz, de még várni kell a döntésre. A Mercedes tárgyal helyettem, a következő évről és a jövőmről egyeztetnek. Én eközben várok, vezetek, és a legjobb teljesítményre fókuszálok, igyekszem semmi másra nem koncentrálni” – mondta az F1i.com-nak Wehrlein, aki nem tartja furcsának, hogy Mercedes-támogatott létére egy Ferrari-motoros csapatnál versenyezhet: „Kicsit meglepett, de végső soron nem annyira, hisz már csak a Manornál és Saubernél vannak helyek.”

„Természetesen ez (a Sauber) is lehetőség a következő évre, de még semmi sem végleges, semmi sem lett aláírva. Mindenesetre csak ez a két opció van. Mindkettő érdekesnek tűnik, de ritkán fordul elő, hogy két lehetőség egyenértékű lenne, az egyik mindig jobb. A Mercedes majd el fogja dönteni, melyik” – tette hozzá Wehrlein, hogy nem az ő kezében van a sorsa.

Németországban már tényként kezelik, hogy a 22 éves pilóta a Saubernél folytatja. „A paddockban azt mondták, hogy a Wehrlein-Sauber egyezség kész. Úgy tűnik, a Banco do Brasil bejelentése a szponzoráció végéről erősítette ezt meg” – írta már tegnap az Auto Motor und Sport riportere.

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: