Alonso: A McLaren karrierem legjobb F1-es csapata

F1

2016. december 16. péntek, 14:43

Szerző:

A kétszeres F1-es világbajnok szerint hiányzik neki az az érzés, hogy a címért harcoljon, de így is rendkívül szerencsésnek érzi magát – továbbra is úgy véli, hogy jól döntött az átigazolásánál.

Az Autosport nemzetközi szaklap szerint 2016-ban Fernando Alonso volt a világ hatodik legjobb autóversenyzője – az első tíz sorrendje ide kattintva olvasható. A spanyol ugyan már tíz éve nyerte második világbajnoki címét, a Formula-1-hez közel állók szerint továbbra is ott van a legszűkebb elitben még akkor is, ha a McLaren-Hondával ezt nem olyan egyszerű megmutatni – Alonso azonban úgy véli, hogy jó helyen van.

„A tudás és részletesség szintje, ami itt fogadott, valószínűleg a legjobb a pályafutásom során és valószínűleg ez karrierem legjobb csapata” – mondta az Autosportnak. „Az elemzés, a gyárban elvégzett munka, a filozófia teljesen más a korábbiakhoz képest. A csapat szenzációs” – tette hozzá.

alonso-mclaren-suzuka-2016

Azt sem bánja, hogy elhagyta a Ferrarit, hiszen a Scuderia azóta sem lépett előre. „Fantasztikus öt évet töltöttem a Ferrarinál, de amikor ott voltam, a világbajnoki címért harcoltam az utolsó futamig. Most az ötödik-hatodik hely az övék a Red Bull mögött, szóval a szituáció még rosszabb lett. Ez volt a legjobb idő a búcsúra.”

A világbajnoki címért folyó kiélezett csata persze hiányzik neki. „Az utóbbi években az hiányzik, hogy lehetőségekkel érkezzek meg valahova. Az ember teszi a dolgát, szimulátorozok, utazik, mindent elkövet, hogy versenyképes legyen és harcoljon a címért, ez az érzés hiányzik. Másrészt viszont rendkívül szerencsés vagyok, hogy már ötször átélhettem ezt az érzést, kétszer nyertem is.”

„Sok olyan kollégám van, aki nagyon tehetséges, de nem jut el a Formula-1-ig. Van olyan, aki eljut, de sosem tapasztalja meg, milyen felállni a dobogóra, milyen egy top hármas sajtótájékoztató, milyen az első rajtkockából rajtolni, milyen nyerni. Szóval igazából én nagyon szerencsés vagyok.”

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: