A klaviatúrát Audi TT-re cseréli a hétvégére

Túraautó

2016. szeptember 21. szerda, 22:06

Szerző: Porsche Hungaria

Magyarországon vendégeskedik a Német Túraautó-bajnokság (DTM) szeptember 23-25-én, melynek betétfutamában, az Audi TT Cup versenyén a Bors újságírója is rajthoz állhat.

Az Audi TT Cup futamain minden versenyen az állandó 16 autós mezőny mellett az Audi gyár 4-6fő, más területről érkező versenyzőknek is lehetőséget biztosít az indulásra. A VIP autók volánja mögött az autó és motorsportban korábban, vagy épp más szakágban szereplő pilóták, színészek, újságírók, sportolók és művészek próbálhatják ki magukat. A budapesti futamon a magyar autóban Telek Gábor, a Bors újságírója indul neki a megmérettetésnek.

audittcup-telek-gabor-1

– Közel két évtizedes újságírói pályám során mindig is vonzottak a versenyautók, a pálya és raliversenyek világa – kezdi bemutatkozását Telek Gábor – Gyerekkorom óta, salgótarjáni születésűként a Salgó Ralik világában nőttem fel, ráadásul szomszédunk volt a verseny főszervezője, így sok esetben tudtam találkozni a hazai élmezőny pilótáival.

A motorsport szeretete újságírói pályám során is megmaradt, olyannyira, hogy a Zengő Motorsport jóvoltából 2003-tól az akkori legkomolyabb márkakupában a Renault Clio Kupában is indulhattam. A három év versenyzés során néhány dobogós helyezésig sikerült fejlődni az erős mezőnyben, melyet olyan nevek fémjeleztek, mint az azóta világbajnok Michelisz Norbert, az Európa bajnok Kiss Norbert és Wéber Gábor.

Az Audi TT Cup futama egy hatalmas kihívás, ahol a tisztes helytállás lehet a cél, és persze újságíróként betekinteni egy ilyen komoly, gyári szervezésű kupasorozat kulisszái mögé.

Az első teszteken, ami az Audi Driving Experience csapat Neuburg an der Donau versenypályáján zajlott, már sikeresen túlvagyok, a hétvégi versenyen a VIP versenyzők instruktora a világbajnoki futamot is nyert rali pilóta, Sepp Haider lesz.

Forrás: www.formula.hu – RSS