2017-ben előtérbe kerülhetnek a pilóták

F1

2016. december 27. kedd, 16:15

Szerző:

Christian Horner szerint a jövő évi F1-es autóknál többet fog számítani, hogy melyik pilóta mennyire lesz bátor – ez egy kicsit átrendezheti az erőviszonyokat, a technikák többet fognak kívánni a versenyzőktől.

Villámgyorsan visszatért a bajnokesélyesek közé a Red Bull, a Formula-1-et évekig uraló istálló 2014-ben még tudott futamokat nyerni a Mercedes-érában, de 2015-ben már közük sem volt ehhez. A Renault-motor gyengélkedése miatt folyamatosan vitáztak, sőt, a sportágból való kiszállás is szóba került – az idei év elején még arról beszélt Christian Horner, hogy a középmezőnyben lesz a helyük, eleinte valószínűleg a Toro Rosso is előttük lesz.

Nem így történt, az európai szezonra már egyértelműen dobogóesélyes csapatként fordultak rá, majd Barcelonában nyerni tudtak és innentől fokozatosan húztak el a Ferrari mellett – az idény végén nyertek még egy futamot és jelenleg ott tartunk, hogy 2017-ben egyértelműen ők lehetnek a Mercedes kihívói.

pilóták-2016

„Ez rendkívüli. Tizenkét hónappal ezelőtt egy szörnyű szezon végén voltunk és a kilátásaink sem tűntek tűl kielégítőnek” – mondta most Horner. „Egy időben három különböző opciót is mérlegeltünk a motorok terén, tizenhárom hónapja a Hondáról beszélgettünk” – tette hozzá. 2016-nak hivatalosan nem is Renault-erőforrásokkal vágtak neki, hanem TAG-Heuer néven futottak a motorok – ezzel együtt a franciák egyértelműen fejlődtek, ez pedig már elégnek bizonyult ahhoz, hogy újra ott legyenek az élmezőnyben.

„Nehéz tél volt számunkra az előző, de mindenki leszegte a fejét, arra koncentrált, hogy fejlesszük az autónkat és sikerült egy remek karosszériát produkálnunk. Ez evidens volt már az első teszttől kezdve.” Ezzel már előreléptek, majd a Renault fejlesztéseivel zárkóztak fel a Mercedes mögé és mindezek után sokan bennük bíznak, hogy megtörik Hamiltonék szériáját.

„A jövő év autók még többet fognak kívánni a pilótáktól, szerintem a bátrabb versenyzőket jobban fogják jutalmazni. Ez egy kicsit kiegyenlíti majd az erőviszonyokat, lesz egy kis izgalom, hogy vajon most is a két Ezüst Nyíl lesz-e az első két helyen. Nagyszerű év vár a Formula-1-re” – összegzett a Red Bull csapatfőnöke.

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: