Zengő Motorsport: 10 éve együtt!

WTCC

2015. május 12. kedd, 13:00

A bő egy héttel ezelőtti hungaroringi hétvégének Michelisz Norbi győzelme mellett volt még egy különlegessége is, hiszen éppen 10 éve volt annak, hogy a pilóta és a Zengő Motorsport egymásra találtak. A csapat és versenyzője egy tortával is megemlékezett a jeles évfordulóról, az alábbiakban pedig az erről készített videót és a zengősök írását osztjuk meg olvasóinkkal.

„Igen, ennyi volt egy évtized. Durva, nem? Ennek a fele kellett egy álom beteljesüléséhez, innen pedig a kezünkben volt a sorsunk. Úsznunk kellett, ingyen nem adták a pontokat. Tíz éve Himesházán egy Michelisz Norbert nevű fiú telefonja megcsörrent. Ismeretlen szám…
 
Egy autós tehetségkutatóra hívtuk. A hívásból örök barátság lett. Aztán 2008-ban már Valenciában, egy SEAT Leon Európa-kupa futamon, tátott szájjal néztük a gyönyörű elősátrat, ami a kamion oldalára szerelve hol garázsként, hol hálószobaként szolgált, az első években. Igen, akkor a földön is aludtunk, és nem nagyon volt világos másnap miből veszünk akármit, ami összetörik az autón.

21367_orig_ba9ef5a2e009583a036816c50293404b
 
Most pedig ugyanebben a sátorban vagy százan zsúfolódva ünnepelnek velünk. De hisz akkor még abban a sarokban volt a tévé, ott aludtak a fiúk, most meg a Tankcsapda könyököl azon a helyen, és tapsolja Norbit!!!
 
Mi vaaan? Értitek? Mert nekünk néha be kell lassítani a nagy száguldásban, hogy megértsük mi is történik. Én nem tudom nektek elmondani meddig lehetne mesélni a történeteket, de az biztos, azok nélkül biztosan nem sikerült volna, akik ott velünk voltak.
 
A MOL-csoport tortája meglepetés volt. Norbit a legfontosabb pillanatban karolták fel. Félúton. Pont akkor, amikor a legnagyobb ugrást kellett megtenni. A vébé mezőnye, technikai szintje, nullákat ragasztott a szintén nem olcsó márkakupás költségvetésekhez. Tényleg repkednek a milliók. Euróban. Köszönjük a csapat minden támogatójának is, láttátok meddig jutottunk a szupergazdag riválisokkal szemben.

orig_18a1c6a0b6ca52df53884cae666735bb

Vágjuk fel a tortát! „Mihalec Róbert” mutatványát két televízió is közvetítette. A kés elmerült a marcipánban, csattogtak a vakuk.

De, ki az a Mihalec Róbert?

Frank Tamás hívta így Micheliszt, jó esetben. Nem volt semmi rosszindulat benne, egyszerűen évekig nem tudta megjegyezni a nevét, Zoli már el is kezdete vele ugratni, talán észre sem vette, hogy éppen miatta Robizza.

Aztán Tamás egy napon már nem telefonált, pedig a telefonja mindig csörgött. Tudom, hogy amikor végleg elment tudta, hogy Michelisz és nem Mihalec, és a Robi sem lehetett komoly. Egy biztos. Ha a legfontosabb pillanatban nem segít, nem jut el hazánkba ez a sorozat, és soha nem éljük át az eufóriát ott és akkor, a szakadó esőben.

Mihalec Róbert akkor született meg végleg, amikor Frank Tamás meghalt. Ebben a névben velünk tovább élt, soha nem feledve a sok segítséget.

És ez csak egyetlen állomás volt, tény, hogy a legfontosabb. Ez viszont most legalább olyan fontos állomás. Tíz év mellett nem lehet csak úgy elmenni. Mégis, pont úgy száguldott el, mint Michelisz a célegyenesben! Köszönjük nektek a csodálatos élményeket, és a szeretetet!

Tíz év múlva szóljak majd megint?”