WRC: Latvala lendülete nem tartott sokáig

Rali

2015. augusztus 21. péntek, 19:44

Szerző: Strommer Benjamin, Fotó: DPPI

A finn pilóta eleinte felvette a kesztyűt csapattársával, de a Német Rali első napjának végére Sebastien Ogier 9,5 másodpercre növelte előnyét. Kubica a legjobb 20 közt sincsen.

Az már a délelőtti szakaszokon egyértelműnek tűnt, hogy a Volkswagen két pilótája csak egymással versenyez Németországban: a francia 1,4 másodperccel vezetett az első szakasz után, melyet a másodikon is csak 1,8-ra tudott megnövelni. A harmadik, Mosselland 1 gyorsaságin Latvala fordított, és az összesített eredménylistán 0,5 másodperccel előzte Ogier-t, amiből a francia négy tizedes előnye lett a negyediken, a nap felénél.

Ogier azonban innentől minden szakaszt megnyert – természetesen, mutatva kettejük fölényét, mindegyiken Latvala végzett másodikként –, így a nyolcadik gyorsasági, a Mittelmosel 2 végére már 9,5 szekundomra rúg vezetése. „Most jobban vezettem, mint a nap elején. Nem volt tökéletes szakasz, de ha sikerül legyőznöm Jari-Mattit itt, elégedett lehetek – általában nem lehet” – nyilatkozott a hetedik gyors után Ogier, utalva arra, mennyire érzi a német pályákat csapattársa.

A harmadik helyen 25 másodperc a harmadik VW, Andreas Mikkelsen lemaradása, azonban további 35 másodperccel vezet Dani Sordo előtt, aki csapattársával, Thierry Neuville-lal vív szoros csatát. Mikkelsen legközelebbi riválisa, Kris Meeke a hatodik szakaszon hibázott, ráadásul öt körrel később első felfüggesztése is eltörött, emiatt a legjobb 20 közül is kicsúszott.

A Ford legjobb versenyzője a hatodik Elfyn Evans, a Citroené pedig a kilencedik Mads Ostberg, aki mögött rögtön márkatársa, Stephane Lefebvre jön, élete első raliján a WRC kategóriában. Robert Kubica ötperces motorcsere miatti büntetése után ötperces késlekedést is összeszedett, ő sincsen a legjobb 20 között.

 












 

Versenyző

Csapat

Autó

Hátrány

1

Sebastien Ogier

Volkswagen Motorsport

Volkswagen

1:19:13.5

2

Jari-Matti Latvala

Volkswagen Motorsport

Volkswagen

9.5

3

Andreas Mikkelsen

Volkswagen Motorsport II

Volkswagen

34.9

4

Dani Sordo

Hyundai Motorsport

Hyundai

1:06.8

5

Thierry Neuville

Hyundai Motorsport

Hyundai

1:08.7

6

Elfyn Evans

M-Sport World Rally Team

Ford

1:22.1

7

Ott Tanak

M-Sport World Rally Team

Ford

1:27.8

8

Hayden Paddon

Hyundai Motorsport N

Hyundai

1:31.4

9

Mads Ostberg

Citroen Total Abu Dhabi WRT

Citroen

1:35.4

10

Stephane Lefebvre

Citroen Total Abu Dhabi WRT

Citroen

2:27.3

Forrás: www.formula.hu – RSS