Szépen alakul a magyar mezõny az Eger Ralira

Rali

2015. március 16. hétfő, 15:40

Szerző: RallySport.hu – Lara

A szlovákok múlt héten megjelent előnevezési listája már bíztatóan alakult, ám a mai nappal a magyar nevezőkre is fény derült. Öt Fiesta R5-ös, egy Peugeot 208 R5-ös Janikával és három S2000-es autó biztosan emeli majd a szezonnyitó egri futam fényét.

Egyik legnagyobb érdeklődést talán egy régi-új ismerős övezi – ifjabb Tóth János ismét visszatér a ralipályákra egy 208-as R5-ös volánja mögött és Szőke Tamással a jobbján. E kategóriát gyarapítja még a bajnoki címvédő, Kazár Miklós is egy Fiesta R5-össel, aki Janika újdonsült navigátorát hátra hagyva Ferencz Ramónt választotta maga mellé. A Fordot azonban nem egyedül képviseli a borsodi pilóta – Hadik András, Kovács Antal, Trencsényi József és Turán Frigyes is e típus mellé tette le a voksát.

janika

Herczig Norbert az előző évekhez hasonlóan idén is a Skoda Fabia S2000-essel indul neki a szezonnak, azonban év közben nagyon szeretnék az első között hadrendbe állítani a csehek R5-ösét.. Rajta kívül Fogassy Gergely lesz még ott egy Peugeot 207 S2000-essel, míg Ollé Sándor háza táján sem történt változás, aki sárga Fiestájával adta le részvételi szándékát.

A Csucsu rajongók is számíthatnak kedvencükre, és nem kell rali világbajnokságra ellátogatniuk, hogy láthassák a Citroen DS3 R3 Maxot. Lukács Kornél természetesen a már megszokott navigátorát, Mesterházi Márkot hozza el a hevesi székhelyre.

A mezőny nagy részét mondhatni a Mitsubishi Lancer-ek teszik ki, és e japán típussal gyűjti majd a kilométereket Spitzmüller Csaba is, akinek Bazsó Attila fogja diktálni a kanyarokat.

Eger rally ORB előnevezési lista

Eger rally Historic előnevezési lista

Eger rally Rallye2 előnevezési lista