Sokkoló tragédia történt egy hétvégi ralin

Rali

2015. március 15. vasárnap, 19:02

A nézők szeme láttára égett halálra Jose Lumbreras spanyol navigátor egy hétvégi mallorcai raliversenyen, miután autója az utasoldali autóval egy pálya melletti fának csapódott.

Borzalmas baleset történt egy mallorcai raliversenyen: a nézők szeme láttára égett halálra egy navigátor az Oris Rally Clasico elnevezésű eseményen szombaton. A 31 esztendős Jose Lumbreras Renault 5 Turbója az utasoldali ajtójával csapódott egy fának, s a tűz olyan gyorsan elterjedt, hogy nem tudott kimenekülni a lángok közül.

lumbreras

A navigátor a mentőcsapatok minden igyekezete ellenére a helyszínen meghalt, a sofőrt, Carlos Iscart stabil állapotban szállították egy helyi kórházba. A veteránautóknak kiírt verseny további szakaszait természetesen törölték. A rendezők az alábbi közleményt bocsátották ki az incidensről:

Mind tudjuk, hogy az autóversenyzés az egyik legveszélyesebb dolog a világon, ezt az Oris Rally Clasicón történt haláleset ismét beigazolta. A versenyt beárnyékolta a 31 esztendős navigátor, Jose Lumbreras halála, Carlos Iscar állapota súlyos, de stabil. A spanyol versenyzők egy Renault Turbo 5-tel indultak. Természetesen az elhunyt navigátor és a sérült pilóta családjával vagyunk gondolatainkban.