Raikkönen teljesítette a házi feladatot

F1

2015. június 6. szombat, 23:00

Szerző: Gellérfi Gergő

Javulni kell szombaton? A legjobb választ adta a finn F1-es bajnok, hiszen második ferraris karrierje legjobb rajthelyét érte el Montrealban, s idén először legyőzte Sebastian Vettelt.

Két héttel azt követően, hogy Kimi Raikkönen megkapta a házi feladatot Maurizio Arrivabenétől, úgy tűnik, hogy a finn sikeresen megcsinálta a leckét: mint az ismert, a Ferrari csapatfőnöke szombati teljesítményének javítására szólította fel a finnt, amire ő Montrealban egy harmadik rajthellyel válaszolt. A finn idén először győzte le csapattársát, bár ezzel kapcsolatban nem lehetett felhőtlen az öröm, hiszen Vettel már a Q1-ben kiesett.

Raikkönen persze nem kesergett emiatt, elsősorban problémamentes hétvégéjének örvendezett az edzés utáni hivatalos nyilatkozatában: „Az autó egész hétvégén jó volt, minden simán ment, nem volt semmi gondunk, azt az egyet leszámítva, ami Sebastiant érte utol az időmérőn. Biztosítottuk, hogy minden apró részlet rendben legyen, megtanultuk az elmúlt versenyek nehézségeiből, mennyit számíthatnak az apróságok…”

kimi_kanada3

„Még mindig van mit tennünk, hiszen természetesen nem lehetünk elégedettek a harmadik hellyel, így a versenyen megpróbálunk ennél jobbak lenni. Nehéz lenne megmondani, hogy mi történik majd holnap, de legalább a szokottnál jobban teljesítettünk az időmérőn, így jobb helyzetből várhatjuk a versenyt. Szóval összességében eddig rendben van, de a holnapi lesz majd a nagy nap…”

„Várakozásaim szerint erősebbek, versenyképesek lehetünk. Az időjárás elég trükkös volt ezekben a napokban, szóval kissé bizonytalan a holnap. Ma este sok adatot fogunk kielemezni, és igyekszünk meghozni a helyes döntéseket” – zárta szavait a finn.

Tagged: