Raikkönen: Rejtély a visszatérő megpördülés

F1

2015. június 7. vasárnap, 22:18

Kimi Raikkönen egy a hajtűkanyarban történt megcsúszás miatt veszítette el a harmadik helyet Montrealban, amit azért tart különösnek, mert az előző évben is ugyanott történt valami az autójával.

A finn kényelmesen haladt a legalsó dobogós pozícióban, ám az első kerékcseréje után megpördült a kivezető körében a pálya egyik kritikus pontján, a hátsó egyenes előtti hajtűkanyarban, ami lehetővé tette honfitársa, Valtteri Bottas számára, hogy átvegye a harmadik helyet. Raikkönen nem is tudta visszavenni ezt a Williamstől, annak ellenére sem, hogy kétkiállásos taktikára váltott – sőt, amikor második alkalommal kihajtott a bokszból, szintén megcsúszott az autója ugyanazon a helyen. Mi több, tavaly is ugyanilyen jelenséggel szembesült a montreali versenyen, a furcsaság okát pedig ő sem tudja.

Dppi_00115008_202

„Ami a megpördülést illető, pontosan ugyanaz történt, mint tavaly” – értetlenkedett Raikkönen. „Az edzéseken semmi hasonló problémánk nem volt, erre most a versenyen mindkét kivezető köröm során valami különös történt a hajtűben a gázadásnál, amit nem lehetett kézben tartani. Nem ideális helyzet, de ez van.”

„Tavaly elég biztosak voltunk benne, hogy megoldottuk ezt a problémát. Nagyon furcsa, hiszen vannak hasonló helyzetek, kipróbálunk ehhez hasonló dolgokat az edzéseken, és idén eddig sehol nem szembesültünk ilyennel. Itt azonban megint megtörtént. Nem tudom rá a választ.”

A finn végül negyedik lett, de nem elégedett az eredménnyel, hiszen a mezőny végéről rajtoló csapattársa csak egy hellyel végzett mögötte, ráadásul idén először nem volt Ferrari a dobogón.

„Nem olyan eredmény született, mint amit szerettünk volna. A gumik többé-kevésbé jól működtek, de ezen a pályán az üzemanyaggal való spórolás is intenzívebb, ami korlátozta, hogy milyen tempóval haladhatunk” – mutatott rá.

Tagged: