Perez: Nincsen sok kanyar, ami nekünk jó

F1

2015. június 18. csütörtök, 13:47

Szerző: Strommer Benjamin

A Force India mexikói pilótája úgy érzi, a Red Bull Ring kedvezni fog F1-es csapatának. Alig várja, hogy a következő versenyen kipróbálhassa a hosszú ideje várt B-autót.

A konstruktőri világbajnokság hetedik helyét elfoglaló Force India számára a szezon fontos mérföldköve lesz az Osztrák Nagydíj: ez az utolsó verseny, amelyet a VJM08 jelenlegi, szezonkezdet óta szinte érintetlen verziójával teljesítenek. A nagydíj utáni kétnapos teszten már a B-autó egyes elemeit próbálják ki. A csapat hosszú ideje dolgozik a jelentős fejlesztési csomagon, többször el is halasztották bemutatkozását, és ettől várják az igazán nagy eredményeket – a késéssel megépített alapverziótól nem reméltek sokat, ehhez képest elismerésre méltó teljesítmény a Sergio Perez és Nico Hülkenberg által összegereblyézett 21 pont.

„Silverstone-ban fogjuk megkapni, a teszten az új specifikáció néhány alkatrészét próbáljuk ki, a fő csomag Silverstone-ba érkezik” – mondta Perez, aki megerősítette, nem fog autóba ülni az osztrák teszten. A barcelonai gyakorláshoz hasonlóan az istálló valószínűleg itt is fizető versenyzőket vet be. A mexikói gondolatait azonban elsősorban a B-autó köti le. „Ezek nagyon jó hírek, mivel már csak egy verseny van hátra. Remélhetőleg pontokat fogunk szerezni ezen a hétvégén, aztán egy sokkal jobb második félévre törekszünk a megújult kocsival.”

Perez úgy érzi, Ausztriában a régi kocsival is eredményes versenyt futhatnak. Előző szezonban hatodikként ért célba a leggyorsabb kört is megfutva, ez volt évének második legjobb eredménye emlékezetes bahreini dobogója után. „Optimista vagyok a hétvégével kapcsolatban, sok zápor esett a környéken, emiatt egyesek aggódnak, felkavarhatja az állóvizet. Tavaly erős voltam itt, most is jó eredményre számítok. A pálya kicsit jobban kedvezhet az autónak, nincs sok nagysebességű kanyar – egyáltalán, nincs sok kanyar – jobb munkát várunk magunktól” – mondta a versenyző, aki bízik a Mercedes motorjának erejében az egyenesek által uralt pályán. 

Tagged: