Paul Ricard: Jöhet a Francia Nagydíj!

F1

2016. január 27. szerda, 10:02

Szerző: Dezső Attila, Fotó: Pirelli

A Le Castellet-i helyszín korábban már nyolc alkalommal látta vendégül az F1-es mezőnyt, a Pirelli-teszt apropóján pedig ismét felmerült a visszatérés lehetősége.

Mivel kevés olyan tesztpálya van Európában, ahol a Pirelli igényeinek megfelelően lehetne öntözni az aszfaltcsíkot, a gumigyártó úgy döntött, hogy Dél-Franciaországban próbálgatja vizes abroncsait, két napon keresztül, három csapat, a McLaren, a Ferrari és a Red Bull segítségével. Noha Kimi Raikkönen hétfőn nem igazán volt megelégedve tapasztalataival, az olaszok szerint nagyon sok hasznos információt tudtak gyűjteni a két nap során.

A hírekbe történő visszakerülést kihasználva a helyszín első embere, Stephane Clair megragadta az alkalmat, hogy felvesse Paul Ricard-t, mint a Francia Nagydíj legújabb helyszínét. A száguldó cirkusz utoljára 2008-ban látogatott el a gallokhoz, Magny-Cours-ba, de korábban nyolc alkalommal is a Le Castellet-i helyszínen csaptak össze a pilóták – 1990-ben az akkor háromszoros világbajnok Alain Prost húzta be az utolsó itteni diadalt.

„Minden lehetséges. Körül-belül 50 ezer embert is tudnánk fogadni naponta” – nyilatkozta Clair a francia AFP hírügynökségnek. Paul Ricard 1999-ben került Bernie Ecclestone egyik cégének kezébe, és az azt követő modernizálás után kapta a „High Tech Test Track” nevet, utalva korszerű létesítményeire. Clair egyébként azt is elmondta, hogy akár Magny-Cours-ral felválta is megrendezhetik a Francia Nagydíjat.

„Akár így is megoldhatjuk. Nincsenek zárt ajtók, csak pénzügyi egyensúlyt kell találnunk” – tette hozzá a francia.

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: