McLaren: Reméljük, hogy tudjuk, mit csinálunk

F1

2015. június 16. kedd, 18:27

A csapatnál azt állítják, nincs rajtuk extra nyomás az eredmények hiánya miatt, a Hondánál pedig azt, hogy emiatt sem kell sokáig aggódni, hiszen már idén elérik teljesítményük csúcsát.

A McLaren neve mellett mindeddig csak négy pont szerénykedik 2015-ben, amit Jenson Button révén szereztek Monacóban – a csapat a leggyengébb éveiben is távol volt a konstruktőri tabella 9. helyétől, amit most birtokol, de Eric Boullier versenyigazgató szerint ennek ellenére sincs pánikhangulat Wokingban.

Dppi_00115006_121

„Mint az a világ minden vállalatánál történik, a bizottsági tagok néha meglátogatnak minket, egyrészt hogy a támogatásukról biztosítsanak, másrészt hogy megértsék a helyzetet. Jelentenünk kell nekik az eredményekről, ami normális, viszont nem nehezedik ránk óriási nyomás. Nyíltan kezeljük az ügyeket, így tudják, hogy mit csinálunk, és mi is reméljük, hogy tudjuk, mit csinálunk” – fogalmazott a francia vezető.

„Ha győzni akarunk, ahhoz minden téren a legjobbnak kell lennünk: az aerodinamikában, a járműdinamikában, a karosszériában, a hajtásláncban és a vezethetőségben is. A karosszériánk a leszorítóerő hiánya miatt nincs a csúcson, de a Hondára is sok feladat vár, hogy megértse ezt az új koncepciót.”

Persze a Hondánál is tisztában vannak vele, hogy elsősorban a motor és a hibrid rendszer teljesítményén kell javítaniuk ahhoz, hogy a McLaren ismét előkelőbb helyekért harcoljon. Az F1-es projekt vezetője, Yasuhisa Arai derűlátása pedig továbbra is töretlen ezt illetően.

„A közeljövőben a zsetonok felhasználásával lépéről lépésre egyre több lóerőre teszünk majd szert, ami látható is lesz majd a következő versenyeken. Ausztrália és Kanada között nagy előrelépést tapasztaltunk az aerodinamika és a karosszéria terén, a szezon második felére pedig már mi is csúcsteljesítményre leszünk képesek, így a legjobb csapatokkal harcolunk majd” – jelentette ki a japán.

Tagged: