McLaren: Nincs B-tervünk a Honda után

F1

2015. augusztus 14. péntek, 11:10

A McLarennél nem is gondolnak másra, csak arra, hogy a Hondával legyenek sikeresek az F1-ben – Eric Boullier szerint jobb a Honda gyári csapatának lenni, mint a Mercedes ügyfelének.

Úgy tűnik, csak egyszer kellene rátalálnia a sikeres útra a McLaren-Hondának, és akkor a nyilatkozatok helyett már az eredményekkel lehetne foglalkozni – addig is, a gárda munkatársai már világbajnokok lennének, ha a megszólalások számát díjaznák. Eric Boullier korábban azért ekézte a Hondát, mert nem rövidtávon szeretnének sikeresek lenni, most viszont kihangsúlyozta, hogy csak a japánokkal képzelik el a jövőt, és bármit meg fognak tenni a közös győzelem érdekében.

„Nincs B-tervünk, csak rajtunk áll, hogy együtt tudjunk dolgozni” – nyilatkozta a francia az Autosportnak. „A kapcsolatunk olyan, mint egy házasság, amely néha stresszes, de ugyanazt az utat követjük. Ez a hit abból fakad, hogy hosszú távon elkötelezték magukat a projekt mellett, és hogy fantasztikus létesítményeket építettek. Idő kell nekik ahhoz, hogy belerázódjanak, hogy megszerezzék a tudást és a tapasztalatot, hogy minden a helyén legyen, amikor elkészül egy gép, az igazán masszív legyen.”

Boullier szerint frusztráló volt, hogy a 25 évvel ezelőtti sikertörténet miatt óriásiak voltak az elvárások a McLaren-Honda újraegyesülésével kapcsolatban. „A nyolcvanas évekkel való összehasonlítás nem helyénvaló, mert a Honda már öt éve versenyzett a Forma-1-ben, mielőtt a McLarenhez csatlakozott volna. Ami a jelenlegi helyzetet illeti, nagyon nagy elhivatottsággal végzik a munkájukat, és nagyon nagy források állnak a rendelkezésükre, de csak két éve kezdték a munkát, ennyi idő pedig nem elég ahhoz, hogy valaki sikeressé váljon.”

A francia csapatfőnök úgy véli, kénytelenek voltak új motorpartner után nézni, mivel amikor a Mercedes 2010-ben gyári csapatot állított hadrendbe, tudták, hogy velük nem lehetnek sikeresek. „Utólag mindig könnyű okosnak lenni, de egyértelmű, hogy miért váltottunk Hondára. Amikor a Mercedes gyári csapatot indított, tudtuk, hogy ügyfelek lettünk, ebben az esetben pedig egyértelművé vált, hogy nem lehetünk világbajnokok. A Hondának mi lehetünk a gyári csapata, s bár meg lehet kérdőjelezni az időzítést, és hogy működtek eddig a dolgok, de hosszú távú elkötelezettségről van szó.”

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: