Massa még nem küldené Bottast a Ferrarihoz

F1

2015. május 11. hétfő, 11:19

Már az F1-es szezon ezen korai szakaszában is arról beszélnek, hogy Valtteri Bottas hamarosan a Ferrarinál köthet ki, de csapattársa, Felipe Massa nyugalomra intette az efféle elméletek szövögetőit.

Az év első igazán komoly átigazolási pletykájának számít Bottas és a Ferrari jövőbeli egymásra találása, noha a felek tagadják, hogy bármiben is megállapodtak volna, emellett pedig még az is kérdéses, hogy egyáltalán mikor fog egy hely felszabadulni az olaszoknál. Ha Kimi Raikkönen még egy évig marad, akkor csak 2017-től válna szabaddá Bottas, vagy bárki más előtt az út.

Dppi_00115003_652

Felipe Massa 2013 végén távozott a Ferraritól, és ő sem ment el szó nélkül amellett, hogy akár jelenlegi csapattársa foglalhatja majd el az ő egykori helyét – és nem érti, hogy miért ugrott rá erre a témára most hirtelen mindenki.

„Valtteri egy rendkívüli tehetség, így jó kilátásai vannak a jövőre. Talán a Williamsnél, talán máshol” – nyilatkozta a brazil a finn MTV-nek. „De az emberek túl hamar kezdtek el erről beszélni – két évvel előre még nagyon korai ilyeneket mondani. Koncentráljunk csak az idei évre, esetleg még a következőre. A képességei persze egyértelműek, és nagyon fényes jövő vár rá a Formula-1-ben.”

A 25 éves pilóta megszerzésének lehetőségéről a Ferrari csapatfőnökét, Maurizio Arrivabenét is megkérdezték, aki persze csak általánosságokban beszélt, talán köszönhetően azon ígéretének is, hogy sohasem fog hazudni a médiának. „Bottas a jövő, ez alatt pedig azt értem, hogy mindenképpen érdekes lehetőség. Sok más fiatalhoz hasonlóan ő is remekül teljesít” – mondta a SkySportsnak.

Tagged: