Ma jelenthetik be Hamilton hosszabbítását

F1

2015. május 20. szerda, 12:02

Szerző: Strommer Benjamin

A megbízható forrásnak számító Autosport lap információi szerint végre felkerült a felek kézjegye Lewis Hamilton Mercedes-szerződésére, hivatalos bejelentés pedig ma várható Monacóban.

Nico Rosberg – akinek előző kontraktusa 2014 végén járt le – épp egy évvel ezelőtt, a Monacói Nagydíjon hosszabbított csapatával, a Mercedesszel. Lényegében azóta jelentett beszédtémát, mikor bővítik ki csapattársa, Lewis Hamilton szerződését, amely az idei szezon végéig van érvényben. Úgy tűnik, a kör pontosan egy év elteltével zárul be: a jól értesült Autosport lap információi szerint a megegyezést még a mai nap folyamán hivatalosan is bejelentik.

Hamilton az utóbbi időszakban számos alkalommal nyilatkozta, a folyamat 99 % felett jár, már csak formalitás a véglegesítése, ami egyedül a jogászokon múlik, az utolsó néhány tizedszázalék azonban nem akart megérkezni. Az egyezség részleteivel kapcsolatban számos hír napvilágot látott, egyes pletykák szerint a halasztás oka Hamilton óriási bérigénye: brit bulvárlapok szerint a megállapodás három év alatt 100 millió font fizetésről szól. A hivatalos álláspont szerint a késlekedést az okozta, hogy menedzsment nélkül a versenyzőnek magának kellett tárgyalnia a részletekről.

Hamilton 2013-ban csatlakozott a Mercedes csapatához, ahol 15 futamgyőzelmet és karrierje második világbajnoki címét szerezte meg. Idén öt futamból háromszor nyert, a monte-carlói versenyt 20 pontos előnnyel várhatja.

Tagged: