Lauda: Raikkönen nyerhet is Spában

F1

2015. augusztus 19. szerda, 14:54

Szerző: Strommer Benjamin

A háromszoros világbajnok úgy fogalmazott, a Ferrari finnjének akkora esélye van a Belga Nagydíj győzelmére, mint Hamiltonnak és Rosbergnek. A végkifejlet pedig F1-es jövőjére is kihathat.

Közeleg az Olasz Nagydíj, ahol a Ferrari hagyományosan bejelentéseit szokta megtenni – 2013-ban itt közölték Kimi Raikkönen visszatérését az alakulathoz –, a jövő évi pilótapárost azonban továbbra is bizonytalanság övezi. Raikkönen legeredményesebb pályája a hétvégi Belga Nagydíj helyszíne, Spa, ahol karrierje során három győzelmet szerzett, tavaly pedig egész szezonja legerősebb versenyét futotta, megelőzte Fernando Alonsót.

Fotó: DPPI

A Mercedesnél csapatelnöki posztot betöltő Niki Lauda szerint a finn versenyzőnek esélye van a győzelemre, sőt mi több, ugyanakkora, mint saját két pilótájának. „A spái pálya nagyon kedvező Kiminek. Ha erős versenyt teljesít, nagyobbak az esélyei, hogy a Ferrarinál maradhat” – mondta a finn Ilta Sanomat lapnak. A MotoGP Cseh Nagydíján, ahol látogatást tett, a világbajnok az olasz Sport Mediasetnek hozzátette: „Raikkönen lehetősége, hogy versenyt nyerjen Spában, ugyanolyan jó, mint Lewis Hamiltoné és Nico Rosbergé. Úgy gondolom, igazán motivált lesz.”

Raikkönen elképzelhető utódjának Valtteri Bottast tartják, habár friss hírek szerint az átigazolás nem valósul meg, mivel a Ferrari nem hajlandó milliókat kifizetni a pilótáért. Lauda egyik közeli kollégája, a Mercedes-csapatvezető Toto Wolff épp a fiatalabb finn egyik menedzsere, a korábbi bajnok pedig határozottan állítja: „Úgy gondolom, Bottas a Williamsnél fog maradni.”

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: