Kvjatnak többéves szerződése van?

F1

2015. augusztus 14. péntek, 11:28

Szerző: Strommer Benjamin

Bár az erős eredmények alapján valószínű, hogy az orosz F1-es pilóta marad a Red Bullnál, eddig úgy gondolhattuk, sorsa a csapat kezében van. Apja azonban állítja, sok évre biztosított helye.

A Formula-1-ben második évét töltő Danyiil Kvjat ebben a szezon került fel a Toro Rossótól a Red Bullba, gyengébben alakuló első versenyei után pedig már arról beszéltek, a vezetőség visszafokozhatja őt a második istállóba, helyét pedig már jövőre elfoglalhatja Max Verstappen. Monaco óta azonban az orosz egyre erősebben teljesít, a Hungaroringen megszerezte első dobogós helyét, gyakran Daniel Ricciardót is túlszárnyalja, így már kevés érv áll amellett, miért cserélne a Red Bull.

Tény azonban, hogy míg Daniel Ricciardo 2016-os maradását többször hangsúlyozta a csapat, Kvjat jövőjéről nem beszélnek ilyen világosan. A versenyző apja azonban határozottan állítja, 21 éves fiát szerződés köti az alakulathoz.

„Egy friss interjúban Horner megmondta, hogy Danyiilnak sokéves szerződése van” – mondta Vjacseszlav Kvjat az orosz Izvestia lapnak, habár azt nem árulta el, pontosan mikor és hol beszélt erről a Red Bull csapatfőnöke. „Ezért semmiféle döntésre nem számítunk, ami a szerződést illeti. Akik várnak, várjanak csak. De mi nem számítunk semminemű változásra.”

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: