Hivatalos: Hamilton 2018-ig a Mercedesnél

F1

2015. május 20. szerda, 13:36

Hosszas huzavona után a Mercedes végre bejelentette, hogy újabb három évvel meghosszabbította világbajnok pilótája, Lewis Hamilton szerződését, aki ennek értelmében 2018-ig biztosan velük marad az F1-ben.

Dppi_00115005_771

Lewis Hamilton 2013-ban érkezett a brackley-i központú alakulathoz egy hároméves szerződés keretében, együttműködésük pedig gyorsan gyümölcsöző lett: már első együtt töltött szezonjukban is futamgyőzelmet ünnepelhettek, majd 2014-ben a brit 11 alkalommal állt a dobogó tetején a dominánssá vált autóval, a bajnoki csata során legyőzve csapattársát, Nico Rosberget. Idénre ismét a mezőny élén maradt a csapat, és az elmúlt hónapokban már mindkét fél megerősítette, hogy folytatni akarják az együttműködést – a tárgyalás részletei azonban elhúzódtak, jórészt talán amiatt is, hogy a brit egyedül, menedzser nélkül próbálta intézni ügyeit. Most, a Monacói Nagydíj hétvégéje előtt azonban végre bejelentették a hároméves megállapodást, ami azt jelenti, hogy 2018 végére Hamilton ugyanúgy hatéves karriert tudhat majd maga mögött a Mercedes, mint korábban a McLaren színeiben.

„A Mercedes az otthonom, és nem is örülhetnék jobban a hírnek, hogy újabb három évig a csapattal maradok” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok. „A céget igazi, szenvedélyes, erős versenyszellemmel megáldott emberek alkotják a bizottsági teremtől a gyártó részlegig, és mindenkiben buzog a sikeréhség. Még a tavalyi siker után is ez az étvágyunk csak még nagyobb lett, engem is beleértve. A jelenlegi Mercedes autóm a valaha volt legjobb, amit a karrierem során vezettem, óriási élvezetet jelent a határon vezetni azt minden egyes versenyhétvégén és a győzelemért harcolni vele minden egyes versenypályán. A Mercedes-Benz 1998-ban kezdett támogatni engem, és nagyon büszke vagyok rá, hogy az új szerződés értelmében 2018 a huszadik együtt töltött évünket jelenti majd.” 

További részletek hamarosan…

Tagged: