Hamilton: Nem aggódom Nico előnye miatt

F1

2015. augusztus 21. péntek, 17:33

Szerző: Balogh Tamás; Fotó: Daimler Media Site

Bár a regnáló világbajnok mindkét szabadedzésen elmaradt mercedeses kollégája idejétől az F1-es Belga Nagydíj első napján, Lewis Hamilton ennek ellenére rendkívül élvezte a vezetést pénteken.

Lewis Hamilton a Formula-1-es világbajnokság összetett éllovasaként érkezett meg a négyhetes nyári szünetet követő első nagydíjhétvégére: a brit pilóta előnye 21 pont csapattársával, Nico Rosberggel szemben. A pénteki eredmények alapján azonban könnyen elképzelhető, hogy a német csökkenteni tudja majd vasárnap a hátrányát Spa-Francorchamps-ban, hiszen mindkét szabadedzést ő nyerte, a délutáni tréningen például három tizedmásodpercet verve a címvédőre.

Persze az igazán lényeges események még hátra vannak Belgiumban, ráadásul Rosberget még felesége esetlegesen meginduló szülése is befolyásolhatja a későbbiekben, s Hamilton szavaiból is az érződik, hogy nem igazán aggódik mercedeses kollégájával szembeni lemaradása miatt:

Hamilton Spa péntek

„Nico nagyon gyors, ezért vár rám egy kis munka ma este, hogy megpróbáljak rájönni, hol találhatnék egy kis időt, ugyanakkor nem különösebben aggódom” – idézi a kétszeres világbajnokot az F1i.com szakoldal. „Nincsenek problémáink, jól éreztem magam, az időjárás is rendben volt ma, és ez még élvezetesebbé tette a vezetést. Az Eau Rouge és igazából a teljes pálya igazán nagyszerű, élvezek rajta versenyezni.”

Hamilton azt is hozzátette, hogy nem engedheti meg magának, hogy plusz aggodalmat keltsen benne a Rosberg autóján a délutáni másfél órás szabadedzés utolsó harmadában történt defekt: „Bíznom kell a kocsiban és a gumikban, keményen kell nyomnom, és megtalálnom a helyes egyensúlyt” – fogalmazott a brit versenyző.

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: