Grosjean: Könnyen a harmadik lehettem volna

F1

2015. június 6. szombat, 23:14

Meggyőző teljesítményt nyújtott a Lotus F1-es csapata, hiszen az enstone-iak idei legjobb eredményüket érték el – Grosjean azonban megszellőztette, hogy a top3-ba is bekerülhetett volna.

Amellett, hogy nagyon gyorsnak bizonyultak a fekete-arany autók Montrealban, Romain Grosjean és Pastor Maldonado hozta össze a Q3 egyik legemlékezetesebb pillanatát, amikor mérnökeik egyszerre engedték ki őket garázsaikból, és a bokszutca végéig kéz a kézben hajtottak tovább. Annak ellenére, hogy szinte a legtöbbet hozták ki az E23-asból, és végeztek az 5-6. helyen a francia pilóta szerint a harmadik hely is elérhető lett volna számára.

„Egy kis félreértés volt a kiengedésnél, egyébként semmi különös” – idézte Grosjeant a Motorsport.com. „Tökéletes előkészülettel és tökéletes szélárnyékkal akár egy tizedet is javulhattunk volna, és talán a harmadik helyen végezhettem volna. De elégedett vagyok az eredményünkkel, hiszen az első körtől kezdve versenyképesnek mutatkoztunk. A verseny nehéz lesz, különösen a fékek miatt, de mindenki meg fog vele küzdeni. Nagyszerű lenne a dobogóra állni, de az is jó lesz, ha az első ötben végzek majd.”

Pastor Maldonado szintén nagyon boldog volt a hatodik hely miatt. „Ez nem volt túl rossz! Valami ilyesmi eredményt vártunk a pénteki edzések után. Az autó sokkal jobbnak tűnik, mint bármely más pályán, a hosszú egyenesek és a lassú kanyarok jobban fekszenek nekünk. Általában jobbak vagyunk a versenyen, mint az időmérőn, ami bátorítással tölt el minket. Ami azt illeti, jobbak voltunk, mint amit reméltünk.”

Tagged: