Gecse Máté Orfűn melegít a szezonra

Rali

2015. március 18. szerda, 12:25

A LiveWire Rallye Team versenyzője, Gecs Máté ezúttal Szász Tina navigálásával áll rajthoz az A123 TESZT RALLYE a Grepton Kupáért névre hallgató megmérettetésen, amely március 21-22-i hétvégén kerül megrendezésre a Mecsek Rallyeból sokak által ismert Orfűn.

Mátét kérdeztem a hétvégi tervekről:

Gecs_Orfű_be (5)

Voltál már ezen a pályán, sprintversenyen?

Soha életemben nem versenyeztem Orfűn. Valahogy mindig csak az északi és Budapest környéki régiókra koncentrálódott a versenyzés. Egyszer voltam nézőkét az orfűi gyorsaságin, amikor az IRC hazánkba látogatott pár évvel ezelőtt.

Az MARB melyik régiójában fogsz az év nagyobb részében versenyezni?

Elsődlegesen az Északi régió Nyugati futamain fogunk részt venni, de persze ha más régiókban szimpatikus pályák lesznek, akkor oda is ellátogatunk.

Melyek azok a szakaszok, amelyeket vársz ebben a szezonban? Miért?

Amin biztos, hogy megyünk, és amiket nagyon várok az a Cered-Zagyvaróna szakasz, a Vác Rallyról híres Gombás – Sejce és Márianosztra szakaszok, de a Mátrakeresztesi sprintet sem fogjuk kihagyni.

Hogyhogy kezdésnek mégis ezt a déli régiót választottad?

A csapat, amelytől az autót béreljük, három autót versenyeztet. Ebből kettő stabilan az ORB versenyein fog menni, ezért számukra egyértelmű volt, hogy az orfűi versenyt célozzák meg évkezdésnek. Én pedig nem akartam kettéválasztani a team-et, ezért behódoltam, és megyek én is Orfűre. Nem mintha annyira bánnám.

Ki lesz a navigátorod a hétvégén?

A hétvégén, teszt alapon Szász Tina fog a jobb1-ben ülni.

Gecs_Orfű_be (2)

Volt már, hogy együtt mentetek valamilyen versenyen?

Ez lesz az első közös versenyünk. Nem hiszem, hogy bármilyen probléma is fog adódni a közös munka során.

Mi a célotok ezen az A123 Teszt Rallye-n?

Bemelegíteni az évre, visszarázódni egy kicsit a versenykörülmények közé és természetesen minél jobb helyen célba érni. Ahogy láttam vagyunk egy páran a Super 2WD-s kategóriában, próbálunk a saját tempókban, ámde minél gyorsabban autózni. Az időjárás most még esőt mutat vasárnapra, remélem, egy kicsit eltolódik a jóslás és száraz körülmények között versenyezhetünk.

Köszönöm a riportot!