Fogytán a Honda türelme?

F1

2015. augusztus 8. szombat, 14:14

Szerző: Strommer Benjamin

A japán cég képviselői nem mondják ki, de az F1-es projektet vezető Yasuhisa Arai arról beszélt, komoly nyomás nehezedik vállaira, köztük a felsőbb vezetést részéről is.

Araitól eddig már-már indokolatlanul optimistának tűnő nyilatkozatokat szokhattunk meg: a japán szakember olyan várakozásoknak ad hangot, melyek szerint a csapat dobogóra állhat még idén, rendszeresen arról beszél, hogy a helyes útra találtak, és persze arról, hogy a cég elkötelezett a Formula-1 iránt. A sportigazgató azonban egy friss nyilatkozatban elismerte, nagy nyomás nehezedik vállára.

„Úgy gondolom, a Honda fejlesztési módszertana nagyon különböző a Formula-1-étől és McLarenétől. Természetesen nagy nyomás van a vállamon, különösen a rajongók, a Honda igazgatótanácsa és kollégáim irányából, de ez teljesen normális” – idézi az ESPN F1 Arait, aki hozzátette, nem kizárt, hogy leválthatják pozíciójából. „Úgy gondolom, rendelkezem azzal, ami a projekt vezetéséhez szükséges, de nem én döntök a saját jövőmről, nem is a média és a McLaren vezetői. Remélem, folytathatom a projekt irányítását, és hiszek abban, hogy az izgatótanácsunk együtt érzően bízik bennem.”

A nyilatkozatban Arai persze nem nélkülözte szokásos derűlátó oldalát sem, arról beszélt, hogy a Honda készül a következő évre, de még hosszú az idei szezon is. „Természetesen már fókuszálunk 2016-ra, de a 2015-ös év második felére is koncentrálunk. 2015 ugyannyit ér nekünk, mint 2016, mivel a szabályok változatlanok maradnak. Ez azt jelenti, hogy kidolgozhatunk egy ötletet 2016-ra, és ha működik, már idén bevethetjük.”

„Sajnos több büntetést fogunk kapni a következő hónapokban” – utalt arra, hogy a McLaren versenyzői már hat-hat erőforrást felhasználtak –, „de nagy javulásokat is láthatnak majd a karosszéria és motor részéről is. Spa után a célunk az, hogy fejlődjünk minden versenyen, és remélhetőleg elkezdünk harcolni a dobogókért. Sosem hagyjuk abba a küzdelmet 2015-ben!”

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: