F1-Archív: Schumacher beérte Senna rekordját

Retro

2015. március 11. szerda, 09:11

Taxisofőrök az F1-ben, Vettel mehet, ha akar, a Sauber és a Doktor is a Toyota felé kacsintgat, Hakkinen pole-ban és kórházban, Schumacher a szultánnál. Ezek voltak húsz év hírei március 11-én.

2014: Luca di Montezemolo attól tart, hogy a Formula-1-es pilóták versenyző helyett taxisofőrökre emlékeztetnek majd, ha arra kényszerülnek, hogy folyamatosan üzemanyag- és abroncsspórolással foglalkozzanak.

2013: Dietrich Mateschitz egy interjúban leszögezte, hogy nem állnak Vettel útjába, ha a háromszoros világbajnok távozni akar majd:„Ha én F1-es pilóta lennék, biztosan arra vágynék, hogy a Ferrarihoz kerüljek” – nyilatkozta az osztrák milliárdos.

mateschitz_marko_D

2011: A HRT csapata arra kényszerül, hogy tesztelés nélkül utazzon el a szezonnyitóra, miután az egyetlen betervezett barcelonai gyakorlási napon nem tudnak részt venni, ugyanis az autó egyes alkatrészei bent ragadtak a spanyol vámellenőrzésen.

2010: Miután kiderült, hogy a USF1 nem vesz részt az idei szezonban, az FIA úgy döntött, hogy újra lehetőséget biztosít az új jelentkezőknek, hiszen a 13. hely üres a nevezési listán. Az idei évre többek közt a Lola, az Epsilon Euskadi és a Prodrive is hiába próbálkozott indulási jogot szerezni.

2007: Fernando Alonso egy interjúban leszögezte, hogy bár kezdetben igencsak ideges volt, mostanra teljesen beilleszkedett új csapatába, a McLarenbe, amellyel célja egyértelmű: a harmadik világbajnoki cím megszerzése.

alonso_2007_mclaren

2006: Michael Schumacher szerezte meg a pole-pozíciót a szezonnyitó Bahreini Nagydíjra, amivel beállította Ayrton Senna rekordját. A német versenyző alig fél tizeddel volt gyorsabb új csapattársánál, Massánál – a két Ferrarit a hondás Button és a címvédő renault-s Alonso követi a sorban. Az edzés nagy vesztese a műszaki hiba miatt mért idő nélkül az utolsó helyen záró Kimi Raikkönen volt.

2005: Friss melbourne-i pletykák szerint a Sauber a Toyotánál is elkezdett érdeklődni egy lehetséges partneri viszonyról, miután a BMW közölte a svájciakkal, hogy a motorszállítói szerződés mellett részesedést is szeretnének az istállóból, ami viszont nem igazán tetszik Peter Saubernek.

2004: Valentino Rossi a következő hetekben kipróbálhatja a Toyota autóját, ezzel teljesül az ötszörös világbajnok régi vágya, és végre F1-es autóba ülhet.

2003: A Ferrarival jelenleg a következő év végéig érvényes szerződéssel rendelkező Michael Schumachernek újabb ajánlatot tettek a maranellóiak, mely a hírek szerint fizetésének csökkenésével járhat. Korábban a Toyota, a McLaren és a Williams is jelezte, hogy szívesen látnák az ötszörös bajnokot.

schumacher_2002

2002: Most már biztos, hogy sikerül megjavítani Malajziára Ralf Schumacher rommá tört FW24-esét, azaz a Williams versenyzője ugyanazzal az autóval áll rajthoz Sepangban, mellyel az évadnyitón látványosat repült.

2001: Eredményesen zárult a jótékonysági gyűjtés az Ausztrál Nagydíjon elhunyt sportbíró, Graham Beveridge családja javára – az Autosport beszámolója szerint az ismert F1-es személyiségek által tett felajánlásokból több, mint 100 ezer font gyűlt össze.

2000: Annak ellenére, hogy az utolsó szabadedzést ki kellett hagynia, Mika Hakkinen simán megszerezte a pole-t az évadnyitóra, több mint három tizedet adva csapattársának, Coulthardnak. A második sor a két Ferrarié, Schumacher csak századokkal verte új partnerét, Barrichellót, míg az 5-6. hely a két Jordané, Frentzené és Trullié. Nagy csalódást okozott Johnny Herbert és Jenson Button, hiszen a Jaguar versenyzője csak a 20., az Williams brit újonca pedig mindössze 21. lett.

hakkinen_2000

1999: „Szeretnék Brazíliában is jó eredményt elérni, hogy éllovasként mehessünk Imolába, a Ferrari otthonába. Az önbizalmam és a vezetésem is fejlődik, ebből valami látványos jöhet ki az idén” – nyilatkozta az idénynyitót megnyerő Eddie Irvine.

1997: Mika Hakkinen ismét ellátogatott a kórházba, ahol 1995-ös adelaide-i balesetét követően foglalkoztak vele, és megóvták a maradandó sérülésektől. A finn versenyzőz egy 1,6 millió dolláros helikopterplatform megnyitójára hívták meg.

1996: Michael Schumachert és feleségét, Corinnát Brunei szultánja látta vendégül a mai napon, ám a Benettontól a Ferrarihoz szerződő német sztár nem tudott másra gondolni, csak a Formula-1-re.

2004-02

A magazin 2004. márciusi címlapja – az aktuális AFM ajánlója és előfizetési információk itt.