Ericsson volt a nap egyik főszereplője

F1

2015. augusztus 21. péntek, 18:48

Szerző: Strommer Benjamin, Fotó: DPPI

A Sauber svédje két okból is kitűnt a második edzésen: pár másodperc erejéig vezette az eredménylistát, később viszont összetörte autóját. A csapatot új Ferrari-motor segíti Spában.

Marcus Ericsson egészen váratlanul az eredménylista első helyére ugrott a délutáni tréning első harmadánál – királysága azonban nem tartott sokáig, Nico Rosberg rögtön 1,3 másodpercet adott neki, ennek ellenére a svéd még jó darabig tanyázott az első pozíciók között. Rosberg defektje után a gyakorlást piros zászlóval leintették, de az újraindítás csak néhány másodpercig tartott: épp Ericsson kicsúszása miatt kellett ismét megszakítani, aki az autó hátuljával csapódott a gumifalnak.

„Különösen a lágy gumikon voltam elégedett az autó egyensúlyával. Az edzés vége felé azonban sajnos elkövettem egy hibát a Pouhon kanyarban” – elevenítette fel a történteket Ericsson. „Hozzáértem a fűhöz, az autó kitört, aztán a falnak ütköztem. Bocsánatot akarok kérni a csapattól emiatt, mert sok extra munkával jár számukra. A versenyzésben megtörténik néha az ilyen, de ha megtörténik, akkor bosszankodik az ember. A baleset előtt jó napunk volt, a tanulságok pedig pozitívak.”

Felipe Nasr ezt a tréninget 9.-ként zárta, két tizedmásodpercre kollégájától. „Két jó edzést teljesítettem a mai napon. Elégedett vagyok az általános egyensúllyal, ez jó irányt jelöl ki számunkra a hétvégén. A lágy gumikon egy kicsit még mindig javulnom kell, mivel a legjobb körömön forgalomba kerültem. Elégedett vagyok az új motorspecifikációval, amely előnyt jelent számunkra itt, Spában” – nyilatkozott a 23. születésnapját ma ünneplő brazil pilóta.

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: