Egyetlen szó jellemezi a Sauber időmérőjét

F1

2015. augusztus 22. szombat, 17:58

Szerző: Dezső Attila, Fotó: Sauber Motorsport AG

Sem Felipe Nasr, sem pedig Marcus Ericsson nem tudott harcolni a Q1-be jutásért az F1-es Belga Nagydíj időmérőjén, de legalább egymás szavait visszhangozták az autóból kiszállva.

Semmivel sem okoztak meglepetést a Sauber pilótái Spa-Francorchamps-ban, hacsak azzal nem, hogy Felipe Nasr még a Q2-be sem jutott be, így csatlakozott a „szokásos párosokhoz” a mezőny végén. Monisha Kaltenborn azt mondta, hogy hiába próbáltak ki több dolgot is a nekik jutott két szakaszban, csak ennyire tellett, mindazonáltal megdicsérte Marcus Ericssont 13. helyéért.

„Először is szeretném megköszönni a csapatnak azokat erőfeszítéseket, melyekkel sikerült megjavítani az autómat az éjszaka során” – utalt a svéd pilóta a tegnapi második szabadedzésen elszenvedett balesetére. „Az időmérő viszont csalódást okozott, másfelől pedig pozitív volt, hogy sikerült némi fejlődést elérnünk az utolsó körökre. A harmadik edzés nem hozott olyan eredményt, mint amilyet az erős péntek után vártunk, ezért változtatnunk kellett a kvalifikációra. Jó irányba indultunk el, de végül nem volt elég arra, amit reméltünk. A 13. helyről rajtolni viszont még mindig jót jelent pontszerzés szempontjából.”

Ha lehet, Ericsson brazil társa mág nála is szomorúbb volt. „Csalódást keltő időmérő volt, hiszen meglepett, hogy még a Q2-be sem tudtam bejutni. Az első körömet jónak éreztem, a másodikon viszont nem volt elég tapadásom. Mivel Spában vagyunk, bármi megtörténhet holnap, és a pálya is remek lehetőséget nyújt az előzésre – ezért magabiztos vagyok, hogy a versenyt pontokkal fogom majd zárni” – nyilatkozta Nasr.

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: