DTM: Jamie Greené a történelmi pole

Túraautó

2015. május 2. szombat, 13:08

Szerző: Strommer Benjamin

A DTM idén visszaállította a legutoljára 2002-ben alkalmazott rendszert, amelyben két futamot tartanak a versenyhétvégéken: a szombati felvonás 20 perces időmérőjén az Audi seperte be az elsőséget Hockenheimben.

A nyitóverseny időmérőjét délben tartották, kevesebb mint 3 órával a futam 14:48-ra kitűzött rajtja előtt: a megszokott, három részre osztott formátum helyett egyetlen rövid etap jutott a versenyzőknek, akik taktikusan álltak hozzá az edzéshez: csupán négy szett abroncs áll rendelkezésükre egész hétvégén, ezért többen már az első körökben megfutották legjobb idejüket. Köztük Jamie Green is 1:33.044-es körét, amely végül a pole-pozíciót érte, 2013 előtt első rajtelsőségét.

Habár a mérleg a kvalifikáción az Audi felé billent – hat versenyzővel a legjobb tíz között –, Pascal Wehrlein és Augusto Farfus révén a Mercedes és BMW is megjelent a legjobb három között. Az időmérő legjobbja, Edoardo Mortara negyedik lett két korábbi bajnok, di Resta és Rockenfeller előtt. A mezőny három újonca közül Tom Blomqvist vitte a prímet, aki kilencedik helyet ért el, egyben másodikat a BMW-k közül. A mercedeses Maximilian Götz és Lucas Auer csak a 21. és 24. helyre kvalifikált.

A DTM-re mindig is jellemző extrém kicsi különbségek idén sem tűntek el: az utolsó Auer mindössze 1,124 másodperccel maradt le a pole-ról, a harmadik és kilencedik helyezetteket pedig 48 ezred választotta el!