Button véleménye: Megyek, eszek egy jót

F1

2015. június 7. vasárnap, 22:40

Újabb kiábrándító futamon van túl a McLaren Kanadában, hiszen egyik autójuk sem jutott el a célig, ráadásul a Hondának nagyobb gondot jelentett az üzemanyag-spórolás, mint a riválisoknak.

A brit gondjai már az időmérőn elkezdődtek, így jelentős hátrányból vágott neki a futamnak, és nem is tudott harcba szállni a középmezőnnyel, hiszen műszaki hiba miatt egy idő után a verseny feladására szólította fel a csapat.

„Megyek, eszek egy jót és átgondolom a mai napot” – vágta rá Button, amikor első gondolatáról kérdezték a kiesését követően. „Nehéz vasárnapunk volt, számomra pedig még nehezebbé tette az utolsó rajthely és az áthajtásos büntetés. Ezáltal úgymond más ritmusba kerültem, mint az élmezőny tagjai: leköröztek, elhúztak előlem, kiálltak a bokszba, majd leköröztek ismét. Emiatt pedig rengeteg időt veszítettem.”

Dppi_00115008_320

„A fő problémánk az üzemanyaggal való takarékoskodás volt. Ez mindenkinek nehézséget okozott ezen a pályán, de persze ha egy autónak nincs meg a kellő sebessége az egyenesben, akkor azzal több benzint is használunk el, hiszen hosszabb ideig vagyunk az egyenesben, így tovább állunk a gázon. Lehet, hogy a hatékonyságunkkal van gond, lehet, hogy csak túl sok leszorítóerővel mentünk, erre még rá kell jönnünk. A következő pálya, Ausztria viszont szintén hasonló kihívásokat tartogat majd az egyeneseivel.”

A monacói pontszerzés után tehát nem sikerült megismételnie ezt az apró sikert a csapatnak, de Button elutasítja azokat a vélekedéseket, amelyek szerint a McLaren már jó ideje csak egy helyben toporog.

„Most a motorral kapcsolatos gondok miatt kellett kiállnom. Ez a hétvége elég fájdalmas volt számunkra, de hiba lenne azt mondani, hogy Monaco kivételével sehol nem tudtunk előrelépni” – mutatott rá. „Valójában minden versenyre fejlődünk legalább az egyik autóval, és ezen a pályán is folyamatosan léptünk előre, leszámítva a mai napot. Könnyű ránézni az állásra és kijelenteni, hogy szörnyű éve van a McLarennek, de ez egyszerűen nem igaz, hiszen rengeteget fejlődtünk.”

Tagged: