Alonso és Button ebben nem ért egyet

F1

2015. június 16. kedd, 14:23

A kétszeres F1-es világbajnok spanyol szerint a McLarennek a vártnál gyengébb szezonkezdés után mostantól inkább a jövő évi autó fejlesztésére kéne fordítania minden energiáját, ám csapattársa másképp látja ezt.

A wokingiak két világbajnoka jelenleg a 17-18. helyet foglalják el a bajnoki tabellán, és az egyetlen különbség köztük az, hogy Button idén egyszer már tudott pontot szerezni, míg Alonso nem. A spanyol nem ehhez van hozzászokva, ráadásul a felhasználható erőforrásokkal is nagyon gyérül állnak, mivel mindkettőjük MP4-30-asában már az ötödik Honda hajtáslánc dolgozik, azaz a következő csere már komoly büntetéseket fog maga után vonni.

Ez magyarra lefordítva azt jelenti, hogy ha még az évközi fejlesztések nagyon be is válnának, jelentősen javulna a McLarenek nyers tempója és Alonsóék elkezdenék látni a fényt az alagút végén, nos, azok akkor is csak a szembejövő vonat fényei lennének, ami épp átgázolni igyekszik rajtuk, egy véget nem érő büntetéshullám formájában…

Fernando ezért úgy véli: „A jelenlegi helyzetünket és tempónkat látva, szerintem az lenne az okos választás, ha mostantól inkább a jövő évre koncentrálnánk. Nincs különösebb problémám azzal, hogy minden versenyt a bokszutcából kezdjek meg, ha közben folyamatosan fejlesztjük az autónkat. Ez a fő prioritás pillanatnyilag: hogy a jövő évi teljesítményünkre koncentráljunk, és meglássuk, mit képes kínálni a csapat. Úgy gondolom, hogy a fejlődés, amit eddig tettünk, elég lenyűgöző volt, és habár a szezon második fele még számunkra is egy kérdőjel, mindannyian nagyon bizakodóak vagyunk.”

A garázs másik oldaláról máris érkezett a kontra, Jenson Button alábbi nyilatkozatában testet öltve. „Nem írhatjuk le csak úgy ezt az évet, mivel nem lesznek szabályváltozások jövőre. Azért vagyunk itt, hogy fejlesszük és gyorsabbá tegyük az autót, és minden versenyen a lehető legjobb munkát végezzük. Szóval, igen, a jövő év számunkra nyilvánvalóan sokkal izgalmasabb lesz, mint az idei, és remélhetőleg újra az élmezőnyben harcolhatunk, de a fejlesztési munkához elengedhetetlen, hogy idén is kipréseljük a maximumot a technikából. Minden versenyen ezt kell tennünk, hogy meggyőződjünk róla, jó irányba mennek a fejlesztések. Mindannyian tudjuk, hogy több problémával szembesültünk idén, mint szerettünk volna. Remélhetőleg meg tudjuk oldani ezeket, mert máskülönben a tempónk egészen tűrhető lenne” – mondta el Button. 

Lényegében ellent is mondtak egymásnak, meg nem is, hiszen abban nyilván a brit is egyetért Alonsóval, hogy a McLarennek mostantól elsősorban a következő idényre kell koncentrálnia, egyedül ennek a megvalósítási módját képzelik el picit másképpen. 

Tagged: