A Toro Rosso nyitott a gyári csapattá válásra

F1

2015. május 15. péntek, 10:26

Szerző: Gellérfi Gergő

A faenzai F1-es csapat első embere, Franz Tost legutóbbi nyilatkozatából úgy tűnik, hogy a Toro Rosso tárt karokkal fogadna egy szorosabb együttműködésre vágyó Renault-t.

Miközben a Lotus határozottan cáfolja azokat a felvetéseket, melyek értelmében a Renault felvásárolná, és gyári csapatként működtetné tovább az enstone-i istállót, addig a franciákkal szóba hozott másik alakulat, a Toro Rosso csapatvezetője, Franz Tost továbbra is a lehetséges együttműködésről beszél. Ennek a sajtóban felmerült hipotézisek szerint két lehetséges forgatókönyve van: a Renault vagy sokkal erősebben megjelenik majd a csapat arculatában és az autók festésen, vagy egy az egyben felvásárolja az istállót.

Az F1 hivatalos honlapjának nyilatkozva Franz Tost a dolgok jelenlegi állásáról beszélt: „A Renault az eddiginél jobban meg akarta jeleníteni a brandet, ez volt a kiindulópont. Egy sárga-fehér autó hatalmas Renault-betűkkel? Nem gond, ezt megtehetik a Toro Rossóval. Csakhogy jelenleg, ahogy Cyril Abiteboul elmondta, a legnagyobb gondjuk a megbízhatóság, és nem az, hogy befessenek egy autót. Amíg ez még nem oldódik, addig nem gondolkodhatnak egy csapat megvételén vagy a brand erősítésén. A következő hetekben-hónapokban azonban ez megváltozhat.”

verstappen_malaysia

Tost maga is tudja, hogy az igazán nagy eredmények elérésére, esetleg a bajnoki címre csakis gyári csapatként lehet esélyük, a jelenlegi felállásban nem. „Pontosan, ez így van. A Toro Rosso viszont sokat tud ajánlani egy gyári csapat számára. Megvan a megfelelő infrastruktúránk, jó technikai csapatunk van, és letisztult struktúránk.”

E szavakból egyértelműen úgy tűnik, hogy a Toro Rosso nyitott arra, hogy gyári csapattá váljon, de Tost azt is hangsúlyozta, hogy a döntés nem az ő kezükben van. „Idénre az ötödik helyet céloztuk meg, a következő lépés viszont az lenne, hogy együtt dolgozzunk egy gyárral, vagy gyári csapattá váljunk. Így lehetünk igazi élcsapat. De egyelőre nincs kidolgozott időterv, a Red Bull és a Renault dönti el, hogy ez mikor valósulhat meg.”

Tagged: