A McLaren új főnöke már tud bánni a japánokkal

F1

2016. január 27. szerda, 12:28

Szerző: Dezső Attila, Fotó: McLaren Honda, DPPI

A wokingi F1-es alakulatnak néhány hétvége erejéig még mellőznie kell Jost Capitót, a Volkswagentől szerzett új vezetőjét, aki biztos benne, hogy szabad kezet fog kapni új munkahelyén.

Noha Jost Capitót múlt héten jelentették be hivatalosan, mint a McLaren Racing új vezérigazgatóját, a német a hétvégi Monte-Carlo rali végén ugyanúgy ünnepelte Sebastien Ogier győzelmét a Volkswagen csapatával, mint az elmúlt három, általuk dominált év során bármikor.

Capito (alul, középen, bal kézzel a trófeát fogva) örömittasan ünnepli Sebastien Ogier újabb győzelmét

Ez azonban így is lesz egy darabig, hiszen Capito addig fog a „népautósok” kötelékében maradni, ameddig meg nem találják utódját Wolfsburgban, amit a VW-nél április-május környékére időzítenek. Azután viszont, a német úgy véli, hogy a McLaren szokásosnál eltérő csapatvezetői struktúrájának hála, szabad kezet fog kapni a gárdával kapcsolatos döntésekben.

„Szabadsággal rendelkezem arról, hogy azt tegyem, amit tenni kel. Ebben a pillanatban az egész olyan, mint egy mátrix” – utalt Capito az Autosportnak a wokingiak vezetésére. A tavalyi szezon során többször is szóba került, hogy a McLaren-Honda megszenvedte a brit és japán irányítási metódusok közötti különbségeket, de az új vezető szerint neki ezzel nem igazán lesz problémája.

Capito a kilencvenes években, a Sauber munkatársaként a Yamahával tárgyalt egy esetleges partneri szerződésről, melyről úgy véli, segítségére lesz majd. „Egy csapatként kell működnie a kapcsolatnak, attól függetlenül, hogy ki hol dolgozik. Mindig kihívást jelent összecsiszolni a gárdát, és még nehezebb, ha a két fél különböző kontinensekről, vagy különböző kultúrákból érkezik. De régebben már dolgoztam együtt japánokkal, így elég jó tapasztalatokat tudtam szerezni ezen a téren.”

Forrás: www.formula.hu – RSS

Tagged: