80 kilométeres gyorsaságit is rendezne Mexikó

Rali

2015. március 18. szerda, 14:53

Szerző: RallySport.hu – Lara

A mexikói világbajnokság szervezői jelen pillanatban fellélegezhetnek, hiszen letudták idei évi feladatukat – néhány napos pihenés után azonban nem áll meg az élet. A 2016-os évre vonatkozóan már most törik a fejüket, hogyan hozhatnának össze egy keményebb, még izgalmasabb útvonalat a világbajnokság mezőnyének.

A Mexikó Rali első versenynapja ezúttal sem sikerült séta galoppra, hiszen alaposan megtizedelték az élmezőnyt az első nap szakaszai. Mindezek ellenére a verseny igazgatója, Patrick Suberville azon töri a fejét, hogy jövőre egy 80 kilométeres gyorsaságit is iktassanak bele a versenykiírásba, ami már tényleg kemény kihívás lenne a résztvevők számára.

P-20150307-00105_HiRes JPEG 24bit RGB_resize

„Két évvel ezelőtt úgy döntöttünk, hogy a futam egyik lényeges pontja az állóképesség lesz.” – nyilatkozta Suberville. „A csapatok már önmagában hosszú utat tesznek meg azért, hogy Amerika ezen részére elutazzanak, így szeretnénk valamilyen unikummal készülni a tiszteletükre.”

Az idei szezonban egyébként 402 versenykilométert tudtak le a nevezők, és ezzel a számmal a mexikóiak elérték, hogy az évad leghosszabb futamát tudhatják a magukénak. Ez azonban még mindig nem elég a rendezőknek, és jelen gondolataik szerint a következő évben még nagyobb kihívást szeretnének összehozni.

„Mexikóban egész jó utak vannak, és nem lenne nehéz dolgunk, ha ki kellene jelölnünk egy 80 kilométeres részt. Nagyon sok véleményre kíváncsiak vagyunk a közeljövőben, melyek alapján eldől, hogy életképes lehet-e egy ilyen gyorsasági szakasz kiírása.”